Lezing bij het Rozenkruis: Het Evangelie volgens Fillipus
[b]Lezingencyclus bij het Rozenkruis
Licht op Nag Hammadi geschriften[/b]

Op de dinsdagavonden 14 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni 2009 worden in het Centrumgebouw, Dierenriemstraat 4 in Eindhoven een vijftal lezingen gehouden over gnostieke evangeliën.

De Internationale School van het Gouden Rozenkruis organiseert deze avonden.

Lezing 2: Het Evangelie volgens Filippus
12 mei 2009, 20.00 uur

Het evangelie van Filippus is een van de belangrijkste teksten uit de kruik van Nag Hammadi. Binnen de verzameling van 101 strofen bevindt zich een aantal wijsheidsspreuken die doen denken aan de oude Indische geschriften en de koans uit de Zen-traditie. Opvallend is het herhaaldelijk genoemde sacrament van het bruidsvertrek, het symbool van de bruiloft tussen de ziel en haar engel, als verwijzing naar ‘de Poort tot het Koninkrijk’. Het symboliseert de verlossing van de mens in het hier en nu. Deze verlossing vindt plaats als de mens tijdens zijn leven wedergeboren wordt: “want als men zich niet tijdens dit leven de opstanding verwerft, zal men ook niets verwerven als men sterft”, aldus de auteur van dit evangelie.

Deze lezingen zijn niet bedoeld als cursus en dus ook afzonderlijk van elkaar te volgen. Per avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. De lezing begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur bent u welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen met tel. 040-2420889
of kijken op Internet: www.rozenkruis.nl/eindhoven

Een reactie

  • digger

    evangelie filipus
    aah dus zou de baby jezus toch in india volwassen en uiteindelijk overleden zijn? ohm baba JEZUS etc enzovoort