Lezing bij het Rozenkruis: Evangelie volgens Maria Magdalena[b]Lezingencyclus bij het Rozenkruis
Licht op Nag Hammadi geschriften[/b]

Op de dinsdagavonden 14 april, 12 en 26 mei, 9 en 23 juni 2009 worden in het Centrumgebouw, Dierenriemstraat 4 in Eindhoven een vijftal lezingen gehouden over gnostieke evangeliën.

De Internationale School van het Gouden Rozenkruis organiseert deze avonden.

Lezing 5: Evangelie volgens Maria Magdalena
23 juni 2009, 20.00 uur

Deze lezing gaat over de betekenis van de vrouw, of beter gezegd over het vrouwelijke aspect binnen de gnostiek christelijke geschriften waarbij we via de gnostieke scheppingsmythe en de eerste eeuwen van onze jaartelling naar de figuur van Maria Magdalena en het naar haar vernoemde evangelie van Maria reizen. Mogelijk overbodig, maar toch: het wordt géén feministisch verhaal. Het vrouwelijke heeft binnen de gnostieke geschriften namelijk een andere inhoud en betekenis.
En Petrus zegt: “Zuster, we weten dat de Verlosser meer van jou gehouden heeft dan van de andere vrouwen. Zeg ons de woorden van de verlosser zoals jij je die herinnert, die jij kent, maar die wij niet kennen en die we ook nog niet hebben gehoord.”

Deze lezingen zijn niet bedoeld als cursus en dus ook afzonderlijk van elkaar te volgen. Per avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. De lezing begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur bent u welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen met tel. 040-2420889
of kijken op Internet: www.rozenkruis.nl/eindhoven