Landelijke Dichtersdag in de Bibliotheek Witte Dame (Poethement)

31 januari is dé dag voor poëten in Nederland en in Vlaanderen. In Eindhoven wordt deze dag sinds 2002 gehouden. Het aanbod van dichters die willen deelnemen aan deze dag is dit jaar bijzonder hoog. Daarom vangt het podium in de bibliotheek niet om 20.00 uur aan maar om 18.00 uur.

31 januari is dé dag voor poëten in Nederland en in Vlaanderen. In Eindhoven wordt deze dag sinds 2002 gehouden. Het aanbod van dichters die willen deelnemen aan deze dag is dit jaar bijzonder hoog. Daarom vangt het podium in de bibliotheek niet om 20.00 uur aan maar om 18.00 uur.

Alle dichters hebben de opdracht om tenminste een gedicht voor te dragen over een ding waar zij iets mee hebben (gehad). Uit een klein onderzoek uit de bundels van dichters in de regio sinds 1939-2000 blijkt dat over het onderwerp slechts matig wordt gedicht. De weinigen die in het verleden echt aan het criterium van deze dag (iets mee hebben) zouden voldoen, zijn Nel Verhoeven –beeldend kunstenaar- als ze bijvoorbeeld over haar jurk schrijft. En Karin Baggermans over een kinderbeker.

Deze poëziedag is niet alleen voor de dichters zelf maar ook voor hun publiek en poëzieliefhebbers in het algemeen. Deze avond treden veel gearriveerde dichters op!
De avond wordt door twee personen gepresenteerd. Het eerste gedeelte in de vorm van
een Literaire Instuif door de dichter Robert Tau (18.00 uur -20.00 uur) en het tweede deel door de dichter Pierre Maréchal (20.00 uur-22.00 uur).

Aan de avond werken de volgende dichters mee:
Willem Adelaar. Ria van Amelsfoort (Explanade), Jacob Bisschops, Catharina Boer, Wilco Bosems, Else Bruinink, André van Eynthoeve, Carola Eysenring, Bart de Groof, John Hölgens, Frans van Hoof (2e stadsdichter van Eindhoven), Dorette van Kalmthout, Chris van Lenteren, Eva Libra, Pierre Maréchal, Gerrie Mateeussen,Yvonne Mulder, Marianne Pepels, Jan van der Pol (1e stadsdichter van Eindhoven), Theo van der Put, Ans Robben, Lien Smets, Theo Smit, Robert Tau, Kees van Vessem, Eric Vink en Gerard Vromen.

Er kunnen zich nog enkele dichters melden voor de vroege avond (zie bij de adressen).

Tijdens de avond is er gelegenheid voor de dichters om hun dichtbundels te verkopen en te signeren zo men dat wil.

Muzikale omlijsting: Wim van de Ven. Techniek: Nick Brok en Frank Maréchal

Organisatie & Presentatie: Pierre Maréchal (deWitteDame-Poëthement).
(pmarechal@orange.nl)
Waar: Bibliotheek deWitteDame in het centrum van Eindhoven. Aan de Emmasingel 22, 5611 AZ. Men kan met een trap of een lift naar de bibliotheek.
Wanneer: Donderdag 31 januari 2008.
Tijd: 18.00 uur. (De bibliotheek wordt om 20.00 uur gesloten! belangstellenden en
genodigden dienen voor 20.00 uur aanwezig te zijn.). Wij streven er naar om rond
22.00 de avond te sluiten.

De locatie ligt in het Eindhovens Centrum en is zowel per trein als per bus bereikbaar.