Kunstexpositie met veel creatieve franje over Romeo & Julia

In het ‘t Museumkwartier aan de Gestelse straat in Eindhoven wordt in maart een kunstexpositie gehouden met werk van de kunstenaars Gerrerde-maria Abelmann, Sandor Paulus en Leonie Maréchal. De kunstenaars zijn geïnspireerd door het prozagedicht ROMEO & JULIA van de schrijver-dichter Pierre Maréchal.

In het ‘t Museumkwartier aan de Gestelse straat in Eindhoven wordt in maart een kunstexpositie gehouden met werk van de kunstenaars Gerrerde-maria Abelmann, Sandor Paulus en Leonie Maréchal. De kunstenaars zijn geïnspireerd door het prozagedicht ROMEO & JULIA van de schrijver-dichter Pierre Maréchal. Dat geld evenzo voor de fotografe en videokunstenaar Nathalie van Gennip met de op het thema gemaakte korte film:‘Business as Usual’en de bekende experimentele laserlicht- en elektronische muziekkunstenaar Joost Wijnen. Zij konden zich vinden onder de naam ROJU-ART. André van Eynthoeve presenteert het gedicht via een AV-opstelling. Het gedicht plaatst de figuren Juliet Capulet en Romeo Montague (Romeo en Julia) uit het jaar 1446 in onze tijd.

Vooral kunstenaars hebben vele eeuwen lang inspiratie gevonden in de figuren Romeo en Julia. Dat komt volgens de dichter Pierre Maréchal vanwege de praktische onmogelijkheid van onvoorwaardelijke liefde.Waar de macht van de society momenteel wereldwijd betwist wordt door gangs en verwante organisaties blijken de elkaar tegenstrevende partijen op één punt het met elkaar eens te zijn: ‘Alles is business, business as usual’.

Tijdens de opening treden een aantal dichters op met Romeo & Julia als onderwerp. Jacob Bisschops bespeelt de saxofoon. De multimuzikant Harry van den Berg speelt gitaar. Nathalie van Gennip, Marga Damsteeg en Sandra Omrani luisteren samen met zang en klank de opening op.
Twee wereldbeelden vormen elkaars spiegelbeeld. Onvoorwaardelijk liefde is een ongewenste droom.

Waar: ‘t Museumkwartier, Gestelsestraat 102a, Eindhoven
Website: www.museumkwartier.net / Email: info@museumkwartier.net
Tel: 06-10214885
Zie tevens: www.IkBeneenSchilderij.nl
Wanneer: Zondag 7 maart, Zondag 14 maart, Zondag 21 maart en Zondag 28 maart.
Tijdens de openingsdag en overige zondagen vinden er, naast de expositie, bijzondere activiteiten plaats.
Tijd: 13.00 uur tot 17.00 uur.