Komende vrijdag Vuur en Soep in de Omslag-tuin

is er voor de eerste keer ‘Vuur en Soep’ in de tuin van Omslag, Hoogstraat 301-A in Eindhoven. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur. Neem wat biologische groente mee voor de gezamenlijke soep.

is er voor de eerste keer ‘Vuur en Soep’ in de tuin van Omslag, Hoogstraat 301-A in Eindhoven. Iedereen is welkom vanaf 17.00 uur. Neem wat biologische groente mee voor de gezamenlijke soep.

Hoofdzaak van de activiteit is ‘ontmoeting rond het vuur’. Er is ruimte om verhalen en ervaringen uit te wisselen of aandacht te vragen voor iets wat je bezighoudt.

Vanaf 17.00 uur is het vuur in de tuin aan, waarboven een grote ketel hangt. Iedereen die komt neemt zelf wat verse ingrediƫnten mee om een lekkere soep te maken: biologisch en vegetarisch. Neem wat groenten mee uit eigen tuin, van de natuurwinkel of pluk ze in de natuur. Zelfgebakken brood is ook welkom, maar laat frisdrank, bier, wijn, chips en borrelnootjes thuis. Het draait niet om eten, maar om samen iets doen. We maken verse kruidenthee.

Wellicht is er ook wat levende muziek. Neem gerust een muziekinstrument mee.

De activiteit vindt buiten in de tuin plaats, tot uiterlijk 22.00 uur. Volgens de weervoorspellers wordt het ongeveer 15 graden en er is kans op regen.

Graag zouden we van deze activiteit een traditie maken, op elke erste vrijdag van de maand. Vooralsnog doen we het vier keer, tot en met december. Volgende data: 2 oktober, 6 november en 4 december.

Meer over deze activiteit: www.omslag.nl/vuurensoep

Welkom komende vrijdag! We zijn benieuwd welke groente ieder meeneemt. Groenten van het seizoen zijn: aardappel, andijvie, aubergine, augurken, bleekselderij, bloemkool, broccoli, chinese kool, courgette, groenlof, knolselderij, knolvenkel, komkommer, koolrabi, kropsla, paprika, pepers, pompoen, prei, raapstelen, radijs, rammenas, rode bieten, rode kool, savooiekool, snijbiet, snijbonen, spinazie, spitskool, stamslabonen, stokslabonen, tomaten, tuinkers, uien, waterkers, witte kool, ijssla, zomerpeen, zomerpostelein.

Dat kan een lekker soepje worden!