Koffieconcert van Gilbert en van Dijck.

Gilbert & van Dijck maken kleine popliedjes zonder opsmuk. Geen grote arrangementen maar uitgekleed, afgepeld tot de pit. Daarmee kernachtig, puur, warm, nabij. Op een kruispunt van verschillende muzikalerichtingen kwamen we tot de ontdekking dat het pad beter bij ons past dan de snelweg.

Gilbert & van Dijck maken kleine popliedjes zonder opsmuk. Geen grote arrangementen maar uitgekleed, afgepeld tot de pit. Daarmee kernachtig, puur, warm, nabij. Op een kruispunt van verschillende muzikalerichtingen kwamen we tot de ontdekking dat het pad beter bij ons past dan de snelweg. Steeds als we dat pad bewandelen, komen de melodieën en teksten bijna als vanzelf. Bijvoorbeeld zittend op de rand van het podium, voor een paar mensen in de kleedkamer, of “unplugged” midden tussen het publiek. Het leerde ons: minder is meer! Geen spots, geen grote installatie meer, geen glamour, geen podium. Wat je over houdt is een muzikale ontmoeting in een warme sfeer, waar je elkaar bijna kunt aanraken.

In die eigenheid van de huiskamers moesten onze liedjes het best klinken.
We ontdekten de prettige spanning die ontstaat wanneer je direct de reacties van je publiek kunt aflezen. Overigens denken we dat er ook op andere plekken zoals foyers, galerieën of cafés een huiskamersfeer gemaakt kan worden.

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.
Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.
Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon.
www.gilbertenvandijck.nl www.cultuurpassie.nl www.prinsenhofbest.nl

redactie-gerrit