Jazz bloeit op in Deurne

op zondag 17 januari treedt de band FOK!Jazz op in het cultuurcentrum Martien van Doorne. Het optreden van FOK!Jazz past in een reeks van Jazz initiatieven ontwikkeld door Stichting JFF Band. Wilt u op de hoogte blijven van de geplande jazz optredens, meldt u zich dan aan voor de mailinglijst door een mail te sturen naar info@jazzatdeurne.nl

op zondag 17 januari treedt de band FOK!Jazz op in het cultuurcentrum Martien van Doorne. Het optreden van FOK!Jazz past in een reeks van Jazz initiatieven ontwikkeld door Stichting JFF Band. Wilt u op de hoogte blijven van de geplande jazz optredens, meldt u zich dan aan voor de mailinglijst door een mail te sturen naar info@jazzatdeurne.nl


FOK!jazz is een nieuwe formatie die bestaat uit vier 2e jaars studenten aan het Tilburgs conservatorium (geimproviseerde muziek). Na vaak samen gespeeld te hebben op jamsessies (in Paradox, Tilburg) treden ze nu regelmatig samen op. FOK!jazz zal diverse stijlen ten gehore brengen varierend van latin tot jazz. Spontaniteit en diversiteit zullen er in ieder geval voor zorgen dat er iets leuks gaat ontstaan op het podium! De band bestaat uit David Romanello, Fokke Rosier, Lennart van Dijk en Sander de Bie.
Het optreden is gratis toegankelijk en begint rond 15.30uur.
Meer informatie is te vinden op www.jazzatdeurne.nl/detoegift

JFF Band, bigband
De JFF Band is ruim 10 jaar geleden opgericht en vormde een doorstart van de bigband Deurne, welk een onderdeel vormde van de Koninklijke Harmonie Deurne. De JFF Band is zelfstandig verder gegaan en staat sinds 2008 onder leiding van Richard Beeren. Met een volle bezetting en een talentvolle zangeres brengt de JFF Band een swingend en funky repertoire.
Kijk voor meer informatie op www.jffband.dse.nl

Jazz@Deurne, jazzfestival
Vier leden van de JFF Band zijn een vijftal jaren geleden begonnen met een initiatief om meer jazz in Deurne te krijgen. Jazz is niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek. Toch denkt het grote publiek bij jazz aan moeilijk en vermoeiende solo’s. Jazz@Deurne wordt op zondag 28 maart alweer voor de vijfde maal georganiseerd in diverse horecagelegenheden in het centrum van Deurne. De organisatie kiest veelal voor jonge jazz muzikanten aan het begin van hun carriere en biedt een diversiteit aan stijlen.
kijk voor meer informatie op www.jazzatdeurne.nl

Jazz@detoegift, jazz podium
Maandelijks treedt in De Toegift van het Cultuurcentrum Martien van Doorne een jazzartiest op. Deze optredens zijn gratis toegankelijk voor publiek. Deze optredens worden nu voor het tweede seizoen georganiseerd. Ook hier weer het doel om meer jazz in Deurne te krijgen.
kijk voor meer informatie op www.jazzatdeurne.nl/detoegift

Theaterproductie ‘Het Verhaal van de Jazz’
Jazz is niet meer weg te denken uit de hedendaagse muziek. Muzikanten als Room Eleven, Jamie Cullum en Giovanca breken door met jazzy sounds. Maar waar komt deze muziek eigenlijk vandaan en wat maakt jazz tot jazz. De JFF Band brengt samen met Theo Lokin op zaterdag 27 maart 2010 de avondvullende theaterproductie Het Verhaal van de Jazz waarin het publiek mee zal worden genomen door de evolutie van de jazz vanaf de slavernij tot de hedendaagse popmuziek. Theo Lokin zal op zijn geheel eigen wijze het verhaal vertellen, de JFF Band zal de diverse stijlen muzikaal illustreren. Het belooft een leerzame, ludieke en vooral vermakelijke avond te worden. Toegang is gratis.
U kunt kaarten reserveren door een mail te sturen naar info@jazzatdeurne.nl

Jazz is leuk en uitdagend en bloeit op in Deurne!