In Veldhoven ‘Hardere aanpak beginnende bestuurders en asocialen’

Op de site van de gemeente Veldhoven staat momenteel een interessant bericht: ‘Hardere aanpak beginnende bestuurders en asocialen’. Het maakte mij nieuwsgierig en riep allerlei gedachten bij me op. Zoals: vanwaar bij de gemeente opeens deze bereidheid tot zelfkritiek?

Op de site van de gemeente Veldhoven staat momenteel een interessant bericht: ‘Hardere aanpak beginnende bestuurders en asocialen’. Het maakte mij nieuwsgierig en riep allerlei gedachten bij me op. Zoals: vanwaar bij de gemeente opeens deze bereidheid tot zelfkritiek? Doet het probleem zich ook bij bestuurders van niet-gemeentelijke instellingen voor? En: is het in Veldhoven al zo erg dat bestuurders op één hoop gegooid moeten worden met asocialen?

NB. Voor degenen die nu geneigd zijn de site van Veldhoven op te zoeken om het mirakel zelf te gaan aanschouwen: het bleek in het bericht over chauffeurs te gaan.

2 reacties

 • fransvda

  grappig
  Ja, als je zoiets op een gemeentesite ziet, ligt het voor de hand aan gemeentebestuurders te denken… Grappig.
  Jammer dat de inhoud heel anders was.
  Misschien zouden ze nu in Best ‘dat andere’ artikel kunnen schrijven… Daar schijnen nogal wat perikelen met ‘gemeentechauffeurs’ te zijn…..

 • rienvalk

  Communicatie?
  Tja, goed communiceren is kennelijk een probleem bij veel gemeentes
  Van Dale zegt er dit van:

  be•stuur•der
  de (m.)
  vrouw: bestuurster
  iem. die een voertuig bestuurt
  bestuurder van een tram
  (mv. ook -en) degene die bestuur voert, of die deel uitmaakt van een bestuur
  synoniem: moderateur
  🙂