Iconen-expositie “Verbeelding van de Hemel III”

OPNIEUW DE VERRASSING VAN DE RIJKDOM AAN ICONEN
Wederom vindt er een uitgebreide expositie plaats met een grote verzameling iconen. In de “Van der Beken Pasteelzaal” van de Eikenburg (klooster van de broeders van Liefde) aan de Aalsterweg te Eindhoven, heerst het weekend van 31 januari en 1 februari 2009 een bijzondere hemelse sfeer en een warme ambiance waar de bezoeker zich thuis voelt.

OPNIEUW DE VERRASSING VAN DE RIJKDOM AAN ICONEN
Wederom vindt er een uitgebreide expositie plaats met een grote verzameling iconen. In de “Van der Beken Pasteelzaal” van de Eikenburg (klooster van de broeders van Liefde) aan de Aalsterweg te Eindhoven, heerst het weekend van 31 januari en 1 februari 2009 een bijzondere hemelse sfeer en een warme ambiance waar de bezoeker zich thuis voelt. Met deze expositie toont Hüsstege opnieuw schatten aan iconenkunst van museaal niveau. Oude iconen van de 16e tot en met de 19e eeuw zijn samengebracht met hedendaagse professionele iconen in een sfeervolle entourage. Alles draagt eraan bij dat de bezoeker oog in oog staat met het oneindige van iconen en hun weergave van de eeuwigheid.

De iconenexpositie wordt gehouden in de ‘Eikenburg’, Aalsterweg 289, 5644 RE Eindhoven. Op zaterdag 31 januari om 16.45 uur houdt Dr. A. Burgmans ter plaatse een lezing over huisiconen. Toegang is gratis.

Openingstijden: Zaterdag 31 januari van 11.30-17.00 uur en zondag 1 februari 2009 van 12.30-17.00 uur. Op zondag 1 februari wordt om 11.00 uur wordt de Goddelijke Liturgie gevierd. De liturgie wordt gezongen door het Eindhovense Byzantijns koor de van de “Alheilige Moeder Gods Gruzinskaja”. De viering heeft plaats in de kapel van de Moeder Gods van Altijddurende Bijstand, ‘Eikenburg’, aan de achterkant van het hoofdgebouw aan de Aalsterweg 289, 5644 RE te Eindhoven. Meer informatie staat op www.iconen.nl .