Hors d’oeuvre varié

Een nieuw concept, een ophoping, een samenraapsel, een verrassingspakket, kortom: Broeinest! Met Hors d’oeuvre varié willen we een avond presenteren met korte schetsen uit verschillende disciplines: dans, video, poëzie, theater, beeldende kunst, film, literatuur, performances…

Op vrijdag 29 februari om 20:00 uur wordt het eerste Hors d’oeuvre geserveerd. Broeinest, Tenierslaan 11-13, Eindhoven – www.broeinest.org Gratis entrée, vrijwillige bijdrage in de kosten


Een nieuw concept, een ophoping, een samenraapsel, een verrassingspakket, kortom: Broeinest! Met Hors d’oeuvre varié willen we een avond presenteren met korte schetsen uit verschillende disciplines: dans, video, poëzie, theater, beeldende kunst, film, literatuur, performances…

Op vrijdag 29 februari om 20:00 uur wordt het eerste Hors d’oeuvre geserveerd. Broeinest, Tenierslaan 11-13, Eindhoven – www.broeinest.org Gratis entrée, vrijwillige bijdrage in de kosten

Met onder meer: TOKTEK VS. LOTTE, BART ROUWEN = MAMABART, ANS ROBBEN, GIJS VAN BON, MANDER LIEFTING & MARCEL DOLMAN, ROEL VERSTAPPEN, NINA VAN DEN HOUTEN, DANIËLLE HOOIJMANS
Zie ook beschrijvingen verderop in dit bericht.

TOKTEK VS. LOTTE: Een samenspel van cello en live sampling. Op verzoek van Broeinest spelen Lotte van Lieshout (cello) en Tom Verbruggen (Toktek) samen. De celloklanken worden live gesampled, bewerkt, verdraaid, verrekt en weer door de luidsprekers in het publiek gegooid.

BART ROUWEN = MAMABART: (video-)kunstenaar

Een aantal korte films van de kunstenaar Mamabart voor het hele publiek.

Daarnaast zijn er twee individuele belevenissen voor elk publiekslid. In een hoofddoos kijk je door een videobril in het hoofd van de kunstenaar en ziet hoe zijn gedachten werken.

Mamabarts visie op de wereld is uitzonderlijk, magisch-realistisch en absurd, hij hoopt dat interessante ideeën leiden tot interessante gedachten.

URL: www.mamabart.com

ANS ROBBEN: poëzie

Ans Robben (neerlandicus) heeft o.a. een passie voor poëzie. In november jl. publiceerde zij haar eerste gedichtenbundel ‘tussen de seizoenen het licht’.

Sinds 1987 woont zij in Eindhoven. In diverse tijdschriften (w.o. Gist, Opwenteling, Lust & Gratie en Vrouw & Kultuur) zijn gedichten van haar hand gepubliceerd. Tijdens Hors d’oeuvre varié zal zij enkele gedichten voorlezen.

GIJS VAN BON, MANDER LIEFTING & MARCEL DOLMAN: TAOS

TAOS is een driedimensionaal hoorspel, waarin je kunt rondluisteren. De installatie bestaat uit laptops en headsets/hoeden. Als je er een op hebt, ‘ziet’ de laptop waarheen je kijkt. De laptop rekent uit, welk geluid in die kijkrichting te horen is. Zo kun je de hele ruimte rondluisteren. Wanneer de laptops aan elkaar gekoppeld worden, kunnen zij van elkaars hoeden weten, waar deze zich ten opzichte van elkaar bevinden en welke hoed welke kant op kijkt. Een hoed kan een geluid of personage bevatten…

URL’s: www.snodevormgevers.nl – www.gijsvanbon.nl

ROEL VERSTAPPEN: beeldend kunstenaar

Verstappens werk is figuratief met veel kleur, complex en met een veelheid aan thema’s. De wijze van schilderen getuigt van een sterke gedrevenheid.

Het werk heeft zeker iets mee te delen, maar is desondanks niet van de nodige humor gespeend. ”Gooi dit alles in een ’melting pot’, dan goed koken, of beter nog, flink laten aanbranden, niet blijven roeren maar weglopen en veel te laat terugkomen voor het beste resultaat”, zo omschrijft Roel het recept voor zijn schilderijen met gemengde techniek.

NINA VAN DEN HOUTEN: beeldend kunstenaar

Nina van den Houten presenteert nieuw werk: “Stoffelijk Overschot”, een deel van een serie portretten.

(…) aber sie braten die Herzen unserer Toten und essen sie auf weißen Tellern.

KUNDE (…) Meine Frau hat mich dazu gemacht. Es begann, als wir heirateten. In Amerika sagt man: „Ich hole mir schnell nur eine Schachtel Zigaretten“, und dann kommt man nie wieder. Das ist Freiheit.

TOCHTER Kennen sie Amerika?

KUNDE Ja, zweimal.

TOCHTER Wie ist Amerika?

KUNDE Amerika ist sehr groß. Das muss man zuerst feststellen.

(uit: Bauern Sterben, Franz Xaver Kroetz, 1999)

DANIËLLE HOOIJMANS: performance / installatie

Wat als alles weg valt, als iedereen die je kent er in eens niet meer is. De bakker is weg, je man komt niet thuis en je kinderen worden niet meer wakker. De situatie is veranderd, alle sporen van hen lossen langzaam op. Ze zijn niet weggegaan of vermist, ze zijn er niet meer zoals nooit geweest. Is het een fantasie of een verlangen, wie ben je als alle rollen verdwijnen.

Daniëlle Hooijmans (’82) studeerde in 2006 als theatervormgever aan de HKU. Als vormgever en regisseur wordt zij gedreven door een fascinatie voor menselijk gedrag, identiteit van huid en lichaam, noodzaak van beweging en mode als achtergrond. Ze observeert en kopieert.

Zoals het een goed Hors d’oeuvre varié betaamt, is er plaats voor aanvulling, verandering, noviteiten en de groente van het seizoen.

voor informatie: 040-2962018