Help MAD de winter door!

Volgens het advies van de commissie Post krijgt MAD in 2010 nul Euro subsidie van de gemeente Eindhoven. Dit terwijl er de laatste jaren een groot aantal bijzondere en succesvolle projecten en exposities is ontwikkeld.

Volgens het advies van de commissie Post krijgt MAD in 2010 nul Euro subsidie van de gemeente Eindhoven. Dit terwijl er de laatste jaren een groot aantal bijzondere en succesvolle projecten en exposities is ontwikkeld.

De Image Radio exposities van nieuwe media in de openbare ruimte zijn wegbereider voor nieuwe toepassingen, MAD’s laboratorium projecten worden succesvolle kunstwerken en prototypes. De Moodwall uit 2007 is nu in Amsterdam gerealiseerd en kreeg de Dutch Design Award 2009. Het winnende ontwerp voor de Brains Award voor de openbare ruimte van Eindhoven, Transit Mantra, werd in 2009 het MADlab ontwikkeld.

Met de 20 duizend Euro subsidie die in 2009 is toegekend wist MAD er 50 duizend Euro extra inkomsten aan toe te voegen (!) voor kunstprojecten in opdracht van provincie, bedrijven, kennisinstellingen en kunstenaars. Wanneer de gemeente nul Euro subsidieert, kunnen deze projecten niet meer worden gerealiseerd, zijn kunstenaars zonder deze opdrachten de dupe en dreigt een innovatief en baanbrekend initiatief met veel kennis en ervaring te verdwijnen.

Laat dit niet gebeuren! Geef je steun in de vorm van een adhesiebetuiging op onze DSE website: http://mad.dse.nl/

2 comments

 • gerrit16

  Mad
  Prima, vecht voor je zaak, maar….
  Ik heb nog nooit van Mad gehoord. (dat zal wel aan mij liggen!)
  Subsidie is prima, maar geef even aan waar het geld vandaan moet komen. Meer belasting betalen of ergens anders de subsidie wegbezuinigen?
  Zullen we wat sociale projecten stoppen of zullen we een voedselbank stoppen?
  Projecten voor provincie, bedrijven en kennisinstellingen kunnen toch wel 20.000 euro meer ophoesten!

  gerrit

 • rienvalk

  Subsidie?
  Een stimulerende broedplaats waar kunstenaars en technici met elkaar samenwerken steeds opnieuw zoekend naar een synthese tussen kunst en techniek, is beslist subsidie waard zeker in een stad met met een TU/e en Design Academy.

  Volgens de commissie Post was het wat vaag wat MAD wil. Maar wat wil je dan, ook op het natlab van Philips gebeuren vage dingen die soms mislukken en soms iets geweldigs opleveren. Het gaat hier om het verdelen van de subsidie en in dit geval vind ik dat ondanks de bezuinigingen deze zich inmiddels bewezen broedplaats alleen al de morele steun in de vorm van subsidie verdient van de gemeente.

  Met zo’n gemeentelijke ondersteuning wordt het vermoedelijk ook makkelijker in deze tijd van bezuiniging elders meer subsidie en sponsoren te verwerven.