heeft trudo artistiek inzicht?

Kwam er net achter dat de Tivolikerk begin 2009 gesloopt gaat worden. In opdracht van Trudo…. Er komen seniorenwoningen.
Ik begrijp Trudo niet. Aan de ene kant van de stad (Strijp S) zijn ze bereid miljoenen uit te geven aan een kunstzinnige en culturele sfeer en invulling van Strijp S. Aan de andere kant breken ze die cultuur die er bestaat, gewoon af.

Kwam er net achter dat de Tivolikerk begin 2009 gesloopt gaat worden. In opdracht van Trudo…. Er komen seniorenwoningen.
Ik begrijp Trudo niet. Aan de ene kant van de stad (Strijp S) zijn ze bereid miljoenen uit te geven aan een kunstzinnige en culturele sfeer en invulling van Strijp S. Aan de andere kant breken ze die cultuur die er bestaat, gewoon af.

Sfeer moet groeien en langzaam ontstaan. Daar kan geen architect en slopershamer tegenop.
Er zou een orgaan moeten komen dat Eindhoven beschermt tegen de grillen van Trudo.
Is er iemand die wel positieve ervaringen heeft met deze organisatie??????????

NIEK

4 comments

 • guus

  Trudo, verlengstuk van de gemeente????
  Gemeente, verlengstuk van Trudo?????
  Bedankt Niek dat jeo.a. deze kwestie naar voren brengt. Ik hoop dat je dit ook bij het E.D. in de aandacht brengt. Buiten mijn persoonlijke slechte ervaringen met Trudo, is er op Strijp S ook veel hommeles, want in tegenstelling tot hulp bij de nieuwe projecten, zoals beloofd, werkt Trudo erg tegen, door hoge huur of andere onmogelijke eisen te stellen. Het wordt tijd dat deze ********* van Trudo eens gestopt worden, maar dat geldt ook voor vele gemeente ambtenaren. Succes.

  • Anoniem

   beschuldigingen
   De redactie van DSE heeft één woord weggehaald in voorgaande reactie. Als een schrijver meent dat iemand ‘de wet heeft overtreden’ (om het netjes te zeggen) mag hij eventuele veroordelingen door de rechter noemen, of hij kan aangifte doen bij de politie.
   In het Nederlandse rechtssysteem is iemand altijd onschuldig zolang het tegendeel niet is bewezen.
   Op DSE willen we het ‘netjes’ houden: dan kan er nog volop worden gediscussiëerd met respect voor alle partijen.

   Frans van den Akker
   Redactie DSE

   • vnkessel

    gemeenteraad
    Kijk even naar wat de gemeenteraad van Eindhoven doet met de kerk aan de Heezerweg. Prachtig gebouw. Ze slopen het weg voor een PvdA-spilcentrum.
    En dan die kliek van de monumentencommissie, om de regenten van de Henri van Abbestichting niet te vergeten. Die laatste stichting wordt bestierd door ex-regenten uit het Eindhovens stadsbestuur. En dat het bestuur van de gemeente Eindhoven lak heeft aan elke stukje cultuur-historie, dat is bij elke Eindhovenaar toch wel bekend.
    Dus voordat je Trudo stompzinnigheid mag verwijten ten aanzien van Strijp S: het college van B. en W. geven deze projectontwikkelaar alle ruimte om burgers van het terrein te jagen die hen te weinig geld opleveren. Lang leve de vrije markteconomie van de PvdA. Nu ook met goedkeuring van de SP.

 • Anoniem

  Hoi,

  Ik kan een boek schri
  Hoi,

  Ik kan een boek schrijven over het beleid van Trudo. Vechten tegen de bierkaai.
  Trudo heeft inderdaad geen kunstzinnige/artistieke kwaliteiten, terwijl ze wel werk naar zich toe trekken dat dat soort kwaliteiten vereist.

  Het komt op mij over dat ze af en toe iets moois zien in een andere stad of bij een bedrijf en dan heel kinderachtig denken “wil ik ook”. Helaas zijn ze in de positie om hun zin dan door te drijven.
  Trudo wil een cultureel klimaat scheppen op Strijp S met een vingerknip. (hun vingerknip) Ze vergeten dat daar jarenlang van underground kunst/experimenten/vrijheid voor kunstenaars/mogenlijkheden voor kunstenaars/enz aan vooraf gaat.
  Ze weigeren daaraan toe te geven.
  Op het moment dat Trudo haar Driehoek helemaal volgens eigen inzicht heeft ingericht, zal er een oninspirerende, saaie bedoeling zijn ontstaan, waar geen kunstenaar gezien wil worden.

  Anna