Gemeente Bladel: liever geen inspraak

Het gemeentebestuur van Bladel is de inwoners van zijn deelgemeente Hapert niet erg welgezind.

Het gemeentebestuur van Bladel is de inwoners van zijn deelgemeente Hapert niet erg welgezind. Dat leid ik af uit het feit dat het deze mensen moeilijk wordt gemaakt, een inspraakavond bij te wonen over een zaak waar zij, meer dan alle andere inwoners van de gemeente Bladel, bij betrokken zijn: het Kempisch Bedrijvenpark, dat volgens de autoriteiten in Hapert moet komen. Momenteel ligt het Voorontwerp Bestemmingsplan voor dat omstreden bedrijventerrein ter inzage.
Nu organiseert, blijkens een advertentie in het ED van 9 december, de gemeente hierover een inspraak- en informatieavond op 20 december. Merkwaardig genoeg wordt deze avond echter gehouden ver van de locatie waar het om gaat: in Bladel (Den Herd) en niet in Hapert zelf.
Wat kan de reden hiervan zijn? In ieder geval niet, dat er in Hapert geen geschikte ruimte was: navraag leerde mij, dat er in het Hapertse gemeenschapshuis Den Tref op 20 december zonder problemen vergaderd had kunnen worden. Het lijkt er dus verdacht veel op, dat de Bladelse overheid haar kritische burgers op afstand wil houden, althans het inspreken moeilijk wil maken.

2 reacties

 • vnkessel

  klachten
  Ik hoor wel meer klachten over het gemeentebestuur in Bladel. Ook weer zo’n gemeenteraad en college dat geen enkele kritiek duldt van geen enkele burger. Nou, daar moet je dan op stemmen 7 maart.

 • henkdaalder

  Sommige gemeentes worden gerund door het bedrijfsleven
  Wat er in dit geval aan de hand is, weet ik niet.
  Maar bij mijn acties voor meer gezond verstand voor BOSE en schone lucht, viel het mij op dat de besluitvorming over het kempisch bedrijventerrein vooral werd bepaald door krachten uit het bedrijfsleven
  En dat het daarbij leek, dat ook de ontwikkelingsrichting van de betrokken gemeentes daar vooral gestuurd leek door krachten uit het bedrijfsleven.
  Die hebben er natuurlijk ook het grootste belang bij.

  Maar van de andere kant ook gewone burgers uit Hapert, hebben auto’s en kunnen de krant en de plannen lezen.

  Ook in Nuenen hebben we last van het verderfelijke gedrag van de gemeente Eindhoven.
  Ik heb zelf al bijna vaker in Eindhoven ingesproken dan in Nuenen.