Frits Philips Stad

‘Eerst horen we dat Eindhoven zijn voornaamste inwoner op diens honderdste verjaardag voor gek gaat zetten door de gemeente een dag lang Frits Philips Stad te noemen. Meneer Frits mag dan wel een leeftijd bereikt hebben dat de geest zo nu en dan kinderlijke gedachtesprongen maakt, dat wil nog niet zeggen dat je zo’n infantiele associatie met Duckstad moet oproepen’, schrijft Gerard Lukken in het ED van 22 januari.

‘Eerst horen we dat Eindhoven zijn voornaamste inwoner op diens honderdste verjaardag voor gek gaat zetten door de gemeente een dag lang Frits Philips Stad te noemen. Meneer Frits mag dan wel een leeftijd bereikt hebben dat de geest zo nu en dan kinderlijke gedachtesprongen maakt, dat wil nog niet zeggen dat je zo’n infantiele associatie met Duckstad moet oproepen’, schrijft Gerard Lukken in het ED van 22 januari. Zullen we het nog tegen kunnen houden?

2 reacties

 • Anoniem

  Nieuw shirt PSV
  PSV zal de eerst volgende thuiswedstrijd na 16 april uitkomen met unieke shirts. Op die dag wordt Frits Philips namelijk honderd jaar. De oudste nog levende uit de wereldberoemde familie die bekend werd om de multinational, ziet dan zijn PSV in shirts spelen met Frits in plaats van Phillips.

  Er zijn echter nog veel meer activiteiten die voor Philips worden georganiseerd. Zo zal op zaterdag 16 april eveneens stad Eindhoven veranderen in Frits Philips Stad. Frits Philips, kleinzoon van oprichter Gerard Philips, woont nog altijd in de buurt van het PSV-trainingsveld, op enkele honderde meters van de Herdgang.

  Frits Philips was in 1911 als 6-jarige kind getuige van de eerste wedstrijd van het Philips Elftal, de voorloper van PSV. Hij mocht de aftrap verrichten.

  Ik vind het wel mooi, voor Frits. Wie wil zo’n shirt nou niet?
  Waarom moeten inniatieven voor een 1 daagse stads naam wijziging worden tegen gehouden? Daar is toch niks mis mee. Tis ook niet de minste persoon van Eindhoven.

  • gouddelver

   ’t Is iets anders dan Carnaval!
   Frits Philips niet de minste persoon van Eindhoven: helemaal akkoord. PSV-wedstrijdje met Frits-shirtjes: vooruit. Maar meer Carnaval moet je er niet van maken. Reden: zie het stukje van Lukken.
   Ik heb toch al een paar jaar het idee dat ik een carnavalsstad binnenrijd wanneer ik bij de rotonde aan het begin van de Noordbrabantlaan het bord Kenniswijk zie staan. Den Bosch Oeteldonk, Eindhoven – beetje saaier helaas – Kenniswijk.