Floris Wubben opent de jaarlijkse Overzichtstentoonstelling van de B.K.T. : KERAMIEK 2014
Hij viel tijdens de afgelopen Dutch Design Week in 2013 op door de manier waarop hij van composietklei vazen produceerde. Een door hem ontworpen en gebruikt systeem produceert vazen die in serie gemaakt worden en toch ieder uniek zijn.

Naast de vele keramische kunstwerken die te zien zijn; is er de mogelijkheid om zelf eens achter de draaischijf te gaan zitten. Draaien is maar een van de vele manieren om een stuk te maken. Onder toeziend oog van een van onze ervaren draaiers kan je dan kennis maken met dit oude ambacht.

De meesten prefereren het echte boetseerwerk. Dus, durf je het niet aan om achter de schijf te gaan zitten dan is er altijd de gelegenheid om eens met handvormen aan de slag te gaan. Ook hier is eventuele begeleiding aanwezig.
De BKT heeft verschillende kortlopende workshops tegen zeer betaalbare prijzen waaronder model-boetseren naar levend model, mallen maken, glazuren, draaimarathon, zomercursus, enz.
Deze workshops zijn ook toegankelijk voor niet leden!

TIP: Dus mocht u geïnteresseerd zijn maar nog twijfelt of het iets voor u is, schrijf u dan in voor een van deze workshops. Kijk hiervoor ook eens op onze website:
www.bkt.dse.nl
Hier is ook een korte film te zien waardoor u een indruk krijgt hoe veelzijdig onze vereniging is.
Onder het genot van een gratis kop koffie is er de mogelijkheid om met een van onze docenten/kunstenaars in gesprek te gaan.

Graag tot ziens op een van de dagen van de expositie.
Geopend op zaterdag 25 en zondag 26 januari van 11:00 uur tot 17:00 uur
Opening door Floris Wubben op zaterdag 25 januari om 11:00 uur.

Frank Seegers