Film bij Omslag: ‘De bewoners van Ecotribe Teuge’

Aanstaande vrijdag 27 januari vertoont Omslag de film ‘De bewoners van Ecotribe Teuge’. Ze vertellen over hun dagelijkse manier van samen wonen, leven en werken op een voormalig militair terrein, dat zij in 2001 in gebruik namen om er een andere manier van leven vorm te geven: zonder elektriciteits-, gas- en wateraansluitingen, maar ‘off the grid’, dus op eigen kracht.

Aanstaande vrijdag 27 januari vertoont Omslag de film ‘De bewoners van Ecotribe Teuge’. Ze vertellen over hun dagelijkse manier van samen wonen, leven en werken op een voormalig militair terrein, dat zij in 2001 in gebruik namen om er een andere manier van leven vorm te geven: zonder elektriciteits-, gas- en wateraansluitingen, maar ‘off the grid’, dus op eigen kracht. Ze verbouwen hun eigen biologische groenten en hebben een bakkerij. In de loop der jaren hebben ze allerlei zelfvoorzienende maatregelen getroffen en woonplekken gecreeerd. Sommige bewoners hebben een bedrijfje opgezet. Er zijn regelmatig informatie- en meewerkdagen, en een wekelijks eetcafĂ©.

De bewoners van de Ecotribe leven op een manier die lang niet voor iedereen is weggelegd, maar die wel veel stof tot nadenken biedt over je eigen duurzame leefstijl. Na de film is er gelegenheid om daarover na te praten.

De film duurt ongeveer een uur. Aanvang: 20.00 uur stipt. Vanaf 19:30 staat er biologische koffie en thee klaar. Van bezoekers vragen we een vrijwillige bijdrage. Locatie: Hoogstraat 301a (in het Kloosterhof van Gestel), Eindhoven.

Vooraf aanmelden is nodig, via 040-2910295, of omslag@omslag.nl

Meer over deze filmavond

Meer activiteiten bij Omslag