Expositie van bijzondere objecten tot bewerkte foto’s in Timbre V, Geldrop


Op Zondag 25 januari opende in het voormalige postkantoor aan de Molenstraat 2 in het centrum van Geldrop voor de vijfde keer haar deuren voor een Timbre-expositie. Tot 22 februari worden er naast schilderijen, beelden, bewerkte foto’s ook bijzondere objecten tentoongesteld.


Op Zondag 25 januari opende in het voormalige postkantoor aan de Molenstraat 2 in het centrum van Geldrop voor de vijfde keer haar deuren voor een Timbre-expositie. Tot 22 februari worden er naast schilderijen, beelden, bewerkte foto’s ook bijzondere objecten tentoongesteld. Door het laagdrempelige karakter voor zowel kunstenaar als bezoeker zijn de Timbre-expositie steeds meer een begrip in Geldrop-Mierlo en omgeving en worden dan ook druk bezocht.

Ook Timbre V is een boeiende presentatie van uiteenlopende technieken, toegankelijke en minder toegankelijke kunst. U kunt er werk bekijken van de kunstenaars Hermien Sannen, Anna M, Inke Vogels, Francine van Dijk, Ans Lammers en Joosje Wolf achtereenvolgens woonachtig en werkzaam in Geldrop, Gemert, Nuenen en St. Oedenrode.
In de foto-grafie, zoals Hermien Sannen haar vakgebied graag verwoordt, zijn de afbeelding en het grafische spel even belangrijk. De schilderijen van Anna M zijn een zoektocht vanuit betrokkenheid en ontroering tussen mensen en de sfeer die de natuur uitstraalt. Inke Vogels maakt abstracte objecten van plantaardige materialen. De inspiratiebronnen van Joosje Wolf zijn de kleuren die ze voelt in haar ziel. Ook put ze haar inspiratie uit de beleving van het licht en de kleuren in en om haar heen en uit de stemmingen tijdens het zoeken naar harmonie. Voor Francine van Dijk zijn foto’s een afbeelding van een waarneembare werkelijkheid. Alledaagse kiekjes en vakantie foto’s die ze zelf neemt zijn haar uitgangspunten, door erin te krabben, krassen en tekenen of erop te schilderen ontstaat er een “nieuwe werkelijkheid”. Zowel de beelden als schilderijen van Ans Lammers zijn figuratief en vertellen het verhaal van de kunstenaar.

Timbre V is open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.
U kunt meer over de expositie lezen op www.efekkes.nl/timbre

Graag nodigen wij u uit om een bezoekje te brengen aan de expositie. Het is ook mogelijk in groepsverband op afspraak de expositie te bezoeken; neem hiervoor contact op met [email]elly.fekkes@onsbrabantnet.nl[/email]