Eindhovenaar start groep voor homoseksuele jongeren

EINDHOVEN – Homoseksueel zijn is niet erg, maar wel de reacties van anderen. Homoseksualiteit is in 2007 niet zo algemeen geaccepteerd als je zou mogen verwachten. Daarom moest er steun komen voor de jongeren, maar ook voor hun omgeving, bedacht de 15-jarige Melvin Kon uit Eindhoven. Daarmee legde hij de basis voor de jongerengroep PinkCircle.EINDHOVEN – Homoseksueel zijn is niet erg, maar wel de reacties van anderen. Homoseksualiteit is in 2007 niet zo algemeen geaccepteerd als je zou mogen verwachten. Daarom moest er steun komen voor de jongeren, maar ook voor hun omgeving, bedacht de 15-jarige Melvin Kon uit Eindhoven. Daarmee legde hij de basis voor de jongerengroep PinkCircle.


Stefan Meulendijk (links) en Melvin Kon van PinkCircle bij Dynamo Eindhoven

Homoseksualiteit is in 2007 lang niet zo aanvaard als je wel zou denken. Reacties van anderen is het enige dat erg is aan homoseksualiteit. Dat bedacht Melvin Kon, een 15-jarige tiener uit Eindhoven. Daarom startte hij PinkCircle, een groep voor homoseksuelen jongeren.

Homo’s onder de 18 jaar kunnen bijna nergens terecht als ze het slachtoffer zijn van homofobie, terwijl ze juist alle steun nodig hebben. En niet alleen zij, ook hun omgeving.

Begin dit jaar heeft Kon zich zonder veel problemen kunnen outen. „Ik had er zelf best moeite mee toen ik er net achter kwam dat ik homoseksueel ben. Daarom ben ik met een maatschappelijk werkster gaan praten in jongerencentrum Dynamo in Eindhoven. Samen met haar ben ik gaan zoeken naar een manier om andere homoseksuele jongeren te ontmoeten, zodat we ervaringen uit kunnen wisselen. Op internet kwam ik vooral oudere jongeren tegen. Bovendien weet je niet wie er achter het toetsenbord zit. Daarom heb ik PinkCircle opgericht. Dat is een plaats voor tastbaar contact, waar je de ander kunt zien.”

In het begin zocht hij vooral jongeren voor ontspanningsmogelijkheden, zoals naar de film gaan, bowlen enz. maar al snel bleek er een behoefte naar een goed gesprek, met andere homo’s en ervaringsdeskundigen.

Melvin Kon: „Je schrikt zelf toch wel als je er achter komt dat je homoseksueel bent. Dan is het een warboel in je hoofd. De informatie op internet is vaak te anoniem en voor ouderen. Het doel van PinkCircle is om homoseksuele jongeren onder elkaar te laten zijn. Maar ook dat heteroseksuele jongeren leren gewoon met ons om te gaan.”

Het openingsfeest van Pinkcircle vindt plaats op 22 juni in de kelder van het jongerencentrum Dynamo in Eindhoven.

Kijk voor meer informatie over PinkCircle op www.pinkcircle-eindhoven.nl