Eerste editie ZONE Festival in Eindhoven

ZONE festival, Bilderdijklaan te Eindhoven, geeft de straat terug aan de mensen.

Op 18 september vindt de eerste editie van ZONE plaats. ZONE is een festiviteit die in het kader van de landelijke autoloze zondag wordt georganiseerd.

ZONE festival, Bilderdijklaan te Eindhoven, geeft de straat terug aan de mensen.

Op 18 september vindt de eerste editie van ZONE plaats. ZONE is een festiviteit die in het kader van de landelijke autoloze zondag wordt georganiseerd. Met live muziek, kraampjes, kunst, cultuur en terrassen, waar je overigens heerlijk kunt eten en drinken, geven we de straat terug aan de mensen. Dansen op straat, lekker slenteren langs diverse kramen, een drankje nemen… Kinderen kunnen heerlijk ongeremd straattekenen, deelnemen aan workshops of gewoon lekker spelen. Dit is allemaal onderdeel van dit festival. En er is nog meer…

Voor de muziek hebben we drie geweldige bands op het podium staan:
WOODY&PAUL brengen trainsongs ten gehore. Picture this: Een zandstorm heeft alle treinverbindingen platgelegd, en het lange wachten vangt aan. Zand dringt in iedere porie, waar de zon ze weer uit brandt. Een van de mannen heeft een gitaar, de ander twee lauwe biertjes. Gezeten op de stoffige planken vloer van het stationnetje besluiten ze een paar liedjes te schrijven, de rest is geschiedenis.

Met BLO YA TOP gaan we mee in 22YearZZ of BlueZZ, Rock and Boogie in the fine tradition of that lil’old band from Texas, je kent ze wel, ZZ-top. Deze muziek heeft ballen, groove, humor, alles zit erin. Covers én eigen nummers worden gespeeld in de stijl ván… en gaan óver de periode waarin deze drie Texanen -net als alle andere bands- er keihard voor moesten knokken, met alle hilarische toestanden en waanzin van dien.

STEPPING STONE brengt ons terug naar de tijd van Jimi HENDRIX. Midden jaren ’90 maakte Stepping Stone gehuld in paarse dampen furore en transformeerde menig Zuid-Nederlandse en Duitse festivals in een Woodstock-achtig gebeuren. Na een pauze en andere muzikale projecten van de bandleden staat deze band nu, by popular demand, weer op de planken. In plaats van een noot voor noot reproductie creëert Stepping Stone een sfeer waarin de muziek wordt beleefd door de band én het publiek. Laat u meevoeren met deze zinderende tijdgeest ‘so move over rover and let Stepping Stone take over’.

18 september is tevens de overlijdingsdag van Jimi Hendrix en wij zijn dan ook zeer vereerd dat wij op deze dag dé Nederlandse Hendrix band hebben weten te boeken!

ZONE festival begint om 13.00 uur, gratis entree. Locatie: Bilderdijklaan te Eindhoven (voor het van Abbemuseum tot en met Proeverij de Avonden). Voor meer informatie kunt u mailen naar ZONEfestival@gmail.com.