Een mooie Dag van de Aarde in de Omslag-tuin

EINDHOVEN, 11 april 2017 – Het belooft een prachtig programma te worden, zaterdag 22 april in de tuin van Omslag. Iedereen is welkom om de Dag van de Aarde mee te maken.

EINDHOVEN, 11 april 2017 – Het belooft een prachtig programma te worden, zaterdag 22 april in de tuin van Omslag. Iedereen is welkom om de Dag van de Aarde mee te maken.

Landbouw en voeding

De landbouw en ons dagelijks voedsel vormen een rode draad in de inhoudelijke onderdelen van de dag. Via onze voeding zijn we immers elke dag in staat om politiek te bedrijven met mes en vork.

Monsanto tribunaal

Enkele dagen voor de Dag van de Aarde komt de uitspraak van het Monsanto-tribunaal, dat vorig jaar in Den Haag plaatsvond aan de vooravond van Wereldvoedseldag. Het tribunaal tegen chemie- en zadenbedrijf Monsanto was een internationaal initiatief van burgers en organisaties, waaronder Omslag. Tijdens een workshop op de Dag van de Aarde wordt de uitspraak besproken.

Ecologische voeding

Er is een prachtig ontwerp voor een poster over ecologische voeding. Omslag wil die gaan verspreiden. Maar eerst zullen we het ontwerp kritisch bekijken tijdens de Dag van de Aarde.

De Voedselketen

In Oirschot vestigde zich tuinderij De Voedselketen. Zij bedrijven landbouw met plantaardige bemesting op basis van permacultuur. De tuinders zijn aanwezig in de Omslag-tuin om te vertellen over hun aanpak en hun motieven. Ze hebben de eerste oogst bij zich en wie wil kan zich aanmelden voor een groente-abonnement.

Een nieuw Lied van de Aarde

Na een oproep van Omslag gingen minstens vier liedschrijvers aan de slag om een Lied van de Aarde te schijven. De muzikanten laten het resultaat vandaag horen!

Plant een boom

Enkele weken geleden viel opeens een grote hemelboom om in de tuin van Omslag. Op de Dag van de Aarde planten we gezamenlijk een nieuwe boom.

Ritme van de Aarde

Er zijn djemb√©’s en andere percussie-instrumenten om het ritme van de Aarde te laten horen.

Klei en leem

Met klei en leem geven de aanwezigen op een creatieve wijze vorm aan hun kijk op de Aarde.

Gezamenlijke maaltijd

Na 17.00 uur worden de tafels gedekt voor een gezamenlijke maaltijd. Na de afwas napraten rond het vuur.

Welkom op zaterdag 22 april, vanaf 14.00 uur bij Omslag, Hoogstraat 301A in Eindhoven. Geen entree, wel een donatiepot om deze en volgende activiteiten mogelijk te maken.

Doe groene kleren aan!

Meer over de Dag van de Aarde