DSE’s meest bezochte websites. Nummer 8: jip’s page

Jip vertelt over haar website: http://jipje.dse.nl/
Ik was blij verrast toen ik las dat mijn website op de 8e plaats stond van de lijst meest bezochte DSE-websites. Dat hij best goed bezocht werd wist ik wel. Maar dat ik met mijn 27.076 bezoekers in 2007 de top 10 zou halen had ik niet verwacht.


Jip vertelt over haar website: http://jipje.dse.nl/
Ik was blij verrast toen ik las dat mijn website op de 8e plaats stond van de lijst meest bezochte DSE-websites. Dat hij best goed bezocht werd wist ik wel. Maar dat ik met mijn 27.076 bezoekers in 2007 de top 10 zou halen had ik niet verwacht.

Hoe en wanneer is de website ontstaan?

In 1997 begon ik mijn eerste website bij GeoCities. Hij ging over mijn kijk (van toen) op het heelal en allerlei andere onderwerpen. Ik typte zelf alle html code.

Toen ik html een beetje onder de knie had werd ik bij GeoCities zelf actief als Community Leader. Die hielpen de ‘Homesteaders’ bij het maken van hun website en controleerde of alles netjes volgens de regels ging. In die periode heb ik veel geleerd doordat ik van veel pagina’s de html-broncode las.

Helaas werd GeoCities in 1999 overgenomen door Yahoo. Daarmee werden er nieuwe gebruiksvoorwaarden geintroduceerd waar ik het helemaal niet mee eens was. Dus toen ging ik op zoek naar een andere webhost. Al snel kwam ik bij DSE uit.

Bij DSE begon ik aan een nieuwe website. Deze ging over mijn andere hobby: tekenen. Hij gaf een uitvoerige beschrijving van het maken van een tekening. Met veel foto’s van de verschillende stadia. De webpagina’s van toen staan nog steeds online en vormt nu slechts een klein stukje van mijn website.

Later dat jaar maakte ik ook een persoonlijke website bij de Universiteit Utrecht waar ik toen mijn studie Sterrenkunde begonnen was. Op die website begon ik o.a. aan een soort portfolio met meer foto’s van mijn tekenwerk. Toen ik een paar jaar later moeder werd pauzeerde ik mijn studie en heb ik de twee websites gefuseerd tot een geheel bij DSE.

Wat is de inhoud van de website?

Het is een Engelstalige persoonlijke website, met veel informatie en foto’s van mijn tekeningen. Aangevuld met persoonlijke informatie zoals mijn ervaringen met dyslexie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben full time moeder van twee kinderen. Verder ben ik een behoorlijke nerd. In mijn vrije tijd zit ik veel achter de (Unix) computers. Ik hou via IRC (Internet Relay Chat) contacten met mijn vrienden, kan uren lang lezen in sites als WikiPedia, en kijk graag naar science fiction. Daarnaast doe ik aan yoga en zen meditatie.

Heb je nog andere website/homepages?

In 1997 ben ik begonnen met de website van de Eindhovense jongleer groep Balans.
Sinds 2006 is het beheer van de inhoud overgedragen aan iemand anders en hou ik me alleen nog bezig met de vormgeving.
http://balans.dse.nl/

Sinds 2000 beheer ik de website van de Eindhovense Weer- en Sterrenkunde Kring en de Dr. A. F. Philips Sterrenwacht. Eerder dit jaar zijn deze twee websites samen gegaan op:
http://sterrenwacht.dse.nl/

Vanaf 2001 ben ik vrijwilliger bij DSE.

Verder zijn er natuurlijk de websites van mijn kinderen:
http://fyor.dse.nl/
http://zyal.dse.nl/

Tot slot een familiesite die voor het grootste deel afgeschermd is:
http://picknick.dse.nl/

Hoe is de website gemaakt?

Ik type altijd alle html en css code zelf. Hierbij gebruik ik de documentatie van W3C voor de html en css codes. En ik controleer mijn code met W3C’s validator. Mijn website is door de jaren heen uitgegroeid tot 40 html pagina’s met bij elkaar meer dan 4000 regels html. Als ik dezelfde wijziging op een groot aantal pagina’s wil uitvoeren gebruik ik hiervoor een shell scripts.

De site had vorig jaar 27.076 bezoekers. Waarom is je site zo populair?

Mijn grootste publiekstrekker is deze computer tekening:

Lange tijd was dit het derde plaatje wat getoond werd als je een Google Image Search deed op “nebula”. Waarom dit plaatje zo populair werd is mij niet helemaal duidelijk. Maar zeker is veel dat mensen er nieuwsgierig door werden en hierdoor mijn website bezochten. Helaas heeft Google de pagina kort geleden uit haar index verwijderd. Bij andere zoek machines scoort hij nog steeds hoog.

Daarnaast kreeg ik lange tijd erg veel bezoekers via een Open Source project waarvoor ik het logo heb ontworpen (OpenH323).

Veel nieuwsgierige bezoekers dus die even afdwalen met waar ze mee bezig waren. Maar gelukkig krijg ik ook veel bezoekers die wat langer blijven en informatie zoeken over tekenen of dyslexie.

Waarom heb je gekozen voor DSE? Hoe bevalt DSE? Zijn er wel eens problemen? Mis je faciliteiten?

DSE heeft geen commerciele insteek en is in alle opzichten erg stabiel en betrouwbaar. Destijds hadden de meeste andere gratis webhosts zeer storende popups of vreemde voorwaarden. Het fijne van DSE vind ik dat je veel invloed hebt op de vormgeving van alle faciliteiten. Je kunt alles precies zo maken zoals je wilt. En het is fijn dat het lokaal is.

Heb je tips voor andere DSE’ers die een website willen gaan maken?

Bedenk van te voren goed wat het doel van de website is en welke doelgroepen je hebt. Vaak heeft een website meerdere groepen bezoekers die met verschillende motieven de website bezoeken. Hou hier rekening mee bij het maken van een indeling.

Wil je verder nog iets kwijt?

http://anybrowser.org/campaign/anybrowser_nl.html 😉

Wil je een foto meesturen van jezelf?