DSE enkele uren uit de lucht!

De server van DSE heeft het steeds drukker de laatste tijd. Zo druk zelfs dat het tijd wordt om een zwaardere machine in te zetten. Momenteel wordt er hard gewerkt om alle data over te zetten naar een nieuwe, veel krachtigere server. Vanavond en/of vannacht zal DSE daarom enige uren niet bereikbaar zijn.

Update (00:30): de migratie verloopt voorspoedig en zal vrijdagochtend vroeg worden afgerond.

De server van DSE heeft het steeds drukker de laatste tijd. Zo druk zelfs dat het tijd wordt om een zwaardere machine in te zetten. Momenteel wordt er hard gewerkt om alle data over te zetten naar een nieuwe, veel krachtigere server. Vanavond en/of vannacht zal DSE daarom enige uren niet bereikbaar zijn.

Update (00:30): de migratie verloopt voorspoedig en zal vrijdagochtend vroeg worden afgerond.
Update (11:00): vanwege onverwachte tegenslag bij het synchronizeren van de data duurt de down time iets langer, naar verwachting tot ongeveer 13:30 uur vanmiddag.
Update (13:35): DSE draait nu op de nieuwe machine. Alles lijkt te werken, alleen een heel stuk sneller!

18 reacties

 • Anoniem

  dse steeds drukker
  Hey das goed dat jullie dat later in de avond en snachts doen, dan hebben er ook zo min mogelijk mensen last van! Jullie zijn een prima organisatie, ik ben erg te spreken over wat jullie doen!

  Groetjes,

  Sjoerd.

 • Anoniem

  Nieuwe Server
  Ik wil me even bij de vorige reactie aansluiten. Ik heb verschillende sites bij verschillene providers. Maar bij jullie voel ik me thuis. Een prima ploeg, met een prima service en diensten. Ga vooral zo door.

  En ik was al volop tevreden met jullie oude server. Dat zal nu alleen nog maar beter worden.

  Groeten, Rob

 • wbergmns

  Nieuwe server
  Ook ik sluit me bij bovenstaande ‘sprekers’ aan. Ik vind het alleen jammer dat er gekozen is voor Dell, ik had liever een Operton systeem gezien (of beter een systeem met Opteron processoren), maar ok, je kan niet alles hebben.

  Verder prima dienst, ga zo door!

  • koef

   Easy
   Dell sponsort DSE min of meer omdat we een aanzienlijke korting krijgen. En Dell is al best goedkoop als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een Sun Opteron doos. Verder staat er snel een Dell drone op de stoep als er een disk rot is.

   • wbergmns

    Sun Opteron vs Dell Xeon
    Klopt, maar in dit geval zijn het niet de Opterons die het systeem duur maken, maar de drie letters die ervoor staan…

   • Anoniem

    Dat moet dat wel een verschri
    Ontopic: vreemd, want (ik) merkte der niets van dat er een server op z’n tenen liep.

    Offtopic: Dat moet dat wel een verschrikkelijk hoge korting zijn, want voor mij is inkoop van Sun ongeveer de helft van die van Dell.
    Bovendien zijn de schijven van een Dell ongeveer een factor 10 eerder defect, dus heb je die ‘drone’ nog veel eerder nodig ook.
    (but-kwaliteit schijven, systeemkast die loeiheet wordt en amper koeling heeft voor zichzelf, laat staan de vaak maximaal 2 1″ schijven die erin passen).
    (wel grapsig dat je 72GB SCSI schijven net zoveel kosten als de 36GB variant)

    Gelukkig draait hier nu een mooie Sun dual opteron X64 🙂 (inkoop a E 1400,-) (nu kan ik weer SLAPEN en moet de verwarming soms weer aan)

    • Anoniem

     Wat een onzin, Dell maakt nie
     Wat een onzin, Dell maakt niet zijn eigen schijven. Die zijn gewoon van Western Digital afkomstig net als bij HP, Sun or whatever bedrijf.

    • rataplan

     idd, wat een onzin… wij heb
     idd, wat een onzin… wij hebben hier +- 300 dell PowerEdges draaien, geen enkele die het te warm heeft… en buiten dat, als jij meerdere schijven in een systeem wil dan bestel je ook geen 1U servertje maar eentje waar je gewoon wel meerdere schijven in kan. Een 2650/2850 (zoals afgebeeld op het fotootje) kan 5 schijfjes kwijt in 2U… dus at vind ik een loos argument.

     Daarbij ben ik zelf ook van mening dat dell kwa prijs/prestatie een prima product aflevert met een prima service. Uitval is hier niet meer of minder dan bij Sun’s (+- 100) en HP’s (5 stuks :-D)

    • koef

     Effe shoppen

     Sun V40z
     Catalogusprijzen:

     Sun V40z, 2x Opteron 850, 4GB memory, 5x 146GB disk, DVD drive, floppy, 2x onboard ethernet, RAID, rails, 3 year 5×10 support $13420

     Dell Poweredge 2850, 2x Xeon 3.2 GHz, 4GB memory, rails, 3 year 5×10 support, RAID, 5x 146GB disk, 2x onboard ethernet, floppy, DVD drive $10008

 • koef

  Egwel
  Wie is die knappe vent met dat strakke kapsel?

  • ideler

   Hm een Dell drone 🙂
   Zijn al die Dell drones van die knappe kerels ? 🙂

 • Anoniem

  Heel fijn allemaal, maar prec
  Heel fijn allemaal, maar precies vandaag verwacht ik een belangrijk mailtje, en niks werkt. via de website gaat die de php bestanden openen. Kijk hier maar snel naar als ik jullie was anders kun je zomaar de configuratie php bestanden openen.

  En via pop/pop3 werkt het ook niet. Zou dit opgelost kunnen worden? bvd.

  • rataplan

   met alle respect voor de mail
   met alle respect voor de mail die je verwacht, maar vergeet niet dat dit een gratis dienst is. Ik zou dus niet teveel klagen en vooral waardering hebben voor het feit DAT ze die server updaten zodat jij sneller je mail kan binnenkrijgen…

   • Anoniem

    Dus bij een gratis dienst mag
    Dus bij een gratis dienst mag je geen wensen stellen? Of suggesties geven? Mooi is dat.

 • michiele

  hmm
  ‘alles lijkt te werken’ … behalve webmail? 🙂

  • ron

   proxies kunnen vervuild zijn geraakt
   Webmail werkt juist hartstikke snel nu, zelfs met mijn overvolle mailbox. Wanneer je achter een (bedrijfs)proxy zit te werken dan kun je daar last van hebben. Het zou heel goed kunnen dat die het nu vertikt om de (foute) pagina’s van vanochtend te verversen. Probeer eens Ctrl-Shift-Refresh (Vernieuwen). En anders helpt het ook om achter de URL (webadres) wat extra slashes (/) te zetten zodat de proxy denkt dat het om een nieuwe pagina gaat.

   • michiele

    Bedankt
    Hey Ron,

    Stom van me, bedankt voor de tip!
    Refreshen lukte niet 1-2-3 maar de slashes-tip (www.dse.nl/webmail///) deed ’t hem uiteindelijk. Thanks!

 • Anoniem

  Super
  Goed werk DSE. Ben erg blij met jullie. Nieuwe server werkt inderdaad een stuk sneller. relaxed!