Doodrijden 18 jarige Eindhovense Memphis van Veen – toch rechtzaak

Op 5 juni 2014 werd bekend dat er toch opnieuw een rechtzaak komt naar het doodrijden van de 18-jarige Eindhovense Memphis van Veen op 15 maart 2013.

Op 5 juni 2014 werd bekend dat er toch opnieuw een rechtzaak komt naar het doodrijden van de 18-jarige Eindhovense Memphis van Veen op 15 maart 2013.

Het gerechtshof in Den Bosch heeft via een artikel-12 procedure die door de familie van Memphis werd aangespannen toch geoordeeld dat de rechtbank de zaak opnieuw moet behandelen. In 1e instantie kwam de politie-agent van het arrestatie-team die Memphis doodreed ermee weg (juridisch gezien in elk geval) omdat de agent volgens de regels gehandeld zou hebben.

Zie omroepbrabant:
http://www.omroepbrabant.nl/?news/212168922/Doodrijden+Memphis+van+Veen+%2818%29+uit+Eindhoven+wordt+toch+rechtszaak.aspx

Wat gebeurde er ook al weer? Zie getuigenis verslag op youtube:

Het is ontluisterend dat de aanvaarding van serieus gerechterlijk onderzoek en eventuele vervolging in een zaak als deze zoveel moeite kost in Nederland. Ik ben benieuwd wat het oordeel van de rechter uiteindelijk zal zijn in deze zaak. En benieuwd naar de verbeteringen van de hardrij-instructies bij de politie door deze tragische zaak, want tot nu toe werden die niet aangepast.

Een reactie

  • gouddelver

    Ben het met u eens
    Ook ik ben blij dat deze zaak opnieuw uitgezocht wordt. Daarbij zou overigens best eens kunnen blijken dat niet alleen de individuele agent blaam treft, maar ook degenen die besloten hebben om van het uitrukken een alarmrit te maken.
    Het valt mij trouwens op, iedere keer als ik over de Noordbrabantlaan rijd, dat op de plaats waar Memphis van Veen omgekomen is, al lang geen enkel bosje bloemen meer te vinden is, terwijl even verderop, op de hoek van de Zeelsterstraat, waar jaren eerder ook een meisje doodgereden werd, nog altijd bloemen en andere tekens van medeleven worden neergelegd.