deWitteDame-Poëthement 6 april 2008

Op die dag staan de optredende dichters in een luchtig teken. Het is Landelijke Week van de Poëzie 2008. Met als onderwerp: ‘De eerste liefde’


Op die dag staan de optredende dichters in een luchtig teken. Het is Landelijke Week van de Poëzie 2008. Met als onderwerp: ‘De eerste liefde’

EVA REURLING (12 jaar) is fan van de Duitse band Tokio Hotel. Dat heeft haar geïnspireerd om een boek te schrijven over de gebeurtenissen en belevenissen van een jongeren rockband. Eva presenteert vandaag haar boek ‘Mijn lieve, Lieve Lisa’. Bij voorgaande optredens op dichterspodia viel Eva, gezien haar leeftijd, met haar gedichten op. Het was geen rijmelarij, haar gedichten zijn oorspronkelijk en getuigen van diepte en interesse in de omgeving.

De keramiste, fotografe en schrijfster Lien Smets presenteert vandaag haar geïllustreerde bundel ’Doorleefd Geschreven’. Eerder publiceerde Lien Smets ‘Keramiek met pijn en woorden’. In ‘Doorleefd Geschreven’ laat zij ontwikkeling zien. De bundel handelt vooral over gewone dingen uit het dagelijkse leven en foto’s uit de natuur en van haar kunst. Zij getuigen van haar andere talenten. Tijdens de presentatie wordt de luisteraar op een prettige wijze naar het gedicht geleid.

Verder treden deze middag, ook in het kader van ‘De eerste liefde’ op de dichters: Willem Adelaar, Gerard Vromen, Carola Eijsenring, Eva Libra, Frans van Hoof, Cor Anneese, Mw. Lambermont, Jan van den Boom, Pierre Maréchal, Karin Boone,en de schrijfster Olga Maria Berger met een kort verhaal.

Voor de vrolijke muzikale omlijsting zorgt Orinoko. Techniek: Nick Brok. (jeugdboekenschrijver).

Presentatie en Organisatie: Pierre Maréchal (pmarechal@orange.nl)(tel: 040-2528301).
Waar: Bibliotheek deWitteDame aan de Emmasingel 922, 5611AZ) in het centrum van Eindhoven.
Wanneer: Zondag 6 april 2008.
Tijd: 14.30 uur.
TOEGANG GRATIS

De bibliotheek sluit om 17.00 uur.
De locatie ligt in het centrum en is zowel per trein, station in de omgeving, als per bus bereikbaar. De Parkeergarage aan de Emmasingel sluit om 23.00 uur. De Parkeergarage aan de Mathildelaan blijft ’s nachts open.

Denk om de drukte in het stadscentrum vanwege de maandelijkse koopzondag.