De regio Eindhoven is uitverkozen tot de slimste ter wereld

Vrijdag 3 juni ontving burgemeester Rob van Gijzel in New York de prijs voor de beste van de 7 genomineerden voor de Slimste Regio ter wereld. De prijs wordt elk jaar toegekend door het Intelligent Community Forum aan die regio’s die zich via allerlei ICT diensten en breedband onderscheiden van de rest. De Eindhoven regio was voor de derde keer op rij genomineerd bij de beste zeven, maar dit jaar werd dan eindelijk de eerste plaats behaald.

Vrijdag 3 juni ontving burgemeester Rob van Gijzel in New York de prijs voor de beste van de 7 genomineerden voor de Slimste Regio ter wereld. De prijs wordt elk jaar toegekend door het Intelligent Community Forum aan die regio’s die zich via allerlei ICT diensten en breedband onderscheiden van de rest. De Eindhoven regio was voor de derde keer op rij genomineerd bij de beste zeven, maar dit jaar werd dan eindelijk de eerste plaats behaald. Eindhoven was dit jaar ook goed vertegenwoordigd in New York, met o.a. vertegenwoordigers van zorgorganisaties, diverse bedrijven en onderwijsorganisaties en DSE-lid Ad van Berlo.
Opvallend en leuk voor DSE: in de beschrijving van wat de Eindhovense regio allemaal doet stond o.a. “Digital City Eindhoven attracts a half-million visitors monthly to a web-based social media tool that encourages residents to learn more about the region”.

2 comments