“DE GRUUNE” STADSPRINS VAN “T LAMPEGAT 2008

Onder massale belangstelling is tijdens het Federatiebal in het Parktheater de nieuwe Stadsprins 2008/2009 ten tonele gevoerd. Nadat zijn voorganger,met onvermoede zangkwaliteiten, zijn scepter had neergelegd, kwam LEON KERKHOFS, 47 jaar naar voren als “De Gruune” Stadsprins van ’t Lampegat.

Onder massale belangstelling is tijdens het Federatiebal in het Parktheater de nieuwe Stadsprins 2008/2009 ten tonele gevoerd. Nadat zijn voorganger,met onvermoede zangkwaliteiten, zijn scepter had neergelegd, kwam LEON KERKHOFS, 47 jaar naar voren als “De Gruune” Stadsprins van ’t Lampegat. Met in zijn illuster gezelschap ASTRID THOMASSE 41 jaar en partner van de Stadsprins, JACOBIEN SOL 43 jaar, als hofdames en ED BLEEKER 45 jaar en FRANK VAN PELT 39 jaar als adjudanten, zal hij het Lampegat voorgaan tijdens Carnaval.
In het dagelijkse leven is Leon Kerkhofs directeur en mede-eigenaar van DRL Benelux, een gevelbouwbedrijf gevestigd te Deurne. Carnaval is hem met de paplepel ingegeven. Hij komt voort uit de Carnavalsverenigingen De Volders en d’Haone, waar hij in tal van functies zijn beste beentje voorzette en is jarenlang actief geweest in de organisatie van de Haone Boerenblaos. Daarnaast was hij adjudant van Stadsprins PEER en stond hij in 2002 aan de wieg van VOLG (Vereniging Oud Lampegats Gevolg). Hij zingt in de SAS en het Lampegats Gemengd Mannenkoor (LGMK) en beoefent de kookkunst op hobbyniveau. Sinds 1990 woont hij samen met zijn partner Astrid.
Astrid Thomasse, de partner van Leon, heeft een eigen Theater Kostuum Atelier en is ontwerper van de prachtige pakken die het gezelschap draagt en die zij zelf heeft vervaardigd.
Jacobien Sol, is eveneens afkomstig uit De Volders heeft vele jaren in de verpleging gewerkt en is thans gastvrouw op themafeesten. Zij is getrouwd en heeft 4 kinderen.
Ed Bleeker, is getrouwd met Elna en heeft 2 kinderen. In het dagelijks leven heeft hij een eigen bedrijf (Pandarve) dat zich bezig houdt met diverse (automatiserings)projecten. Hij speelt graag muziek en hij is dan ook veelvuldig te zien met zijn baritonsax in Blazerij Smarteez, met altsax in Harmonie De Eendracht en in Garden Party 7 op zijn elektrische gitaar. Carnavalesk is hij jaren betrokken geweest bij PSV Carnaval waar hij zo ongeveer alle functies heeft vervuld.
Frank van Pelt, geboren tijdens carnaval 1968, is eigenaar van “De Kempen Parketvloeren BV”. Hij is getrouwd met Iris en heeft 2 dochters. Hij vierde tot nu toe zijn carnaval met een vriendengroep in het centrum van Lampegat.
Zie ook: www.federatie-eindhovens-carnaval.nl