Cornelis Le Mair opent op 24 Januari overzichts Expositie B.K.T. 2009


De jaarlijkse overzichtexpositie van de keramiekvereniging “Beoefenaars Keramische Technieken zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 24 en 25 januari 2009 in het atelier aan de Lindelaan 1b te Eindhoven vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.


De jaarlijkse overzichtexpositie van de keramiekvereniging “Beoefenaars Keramische Technieken zal dit jaar plaatsvinden in het weekend van 24 en 25 januari 2009 in het atelier aan de Lindelaan 1b te Eindhoven vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur.

Wij zijn er trots op dat we de heer Cornelis Le Mair bereid hebben gevonden om op zaterdag 24 januari 2009 om 11.00uur de opening van de expositie te verrichten in ons atelier aan de Lindelaan 1b te Eindhoven. Cornelis le Mair is een veelzijdig talent. Naast zijn beroep, het schilderen van portretten, figuren, stillevens en een enkel landschap, houdt hij zich bij periodes intensief bezig met de architectuur, het maken van beelden, het bouwen van muziekinstrumenten en het vervaardigen van meubels. Ook verruilt hij regelmatig het schilderpenseel voor de schrijfpen.

Het is niet zijn gewoonte om zijn sfeervolle atelier te verruilen voor een gevuld keramiekatelier om daar het woord te voeren. Het is dan ook daarom dat wij het enorm waarderen dat hij voor ons de tijd heeft willen nemen om als bekend schilder, beeldhouwer en liefhebber van keramiek bij ons de opening wil verzorgen.

Op deze expositie zal na een zorgvuldige selectie een breed scala aan keramische kunst geëxposeerd worden. Variërend van handgevormde en handgedraaide objecten en gebruiksvoorwerpen tot sculpturen.

Het is een goede gewoonte om het atelier waarin normaal gesproken een 120 tal keramisten verspreid over de week hun activiteiten hebben om te bouwen tot een expositieruimte. Hierdoor is het mogelijk om de werkstukken in hun volle glorie te bekijken. De glazuren en vormen komen door de juist gekozen verlichting goed tot hun recht en zullen dan ook een streling voor het oog zijn.

De BKT zal ook u als bezoeker graag in contact brengen met de klei. Er zullen demonstraties gegeven worden op de draaischijf. Lijkt het u geweldig om ook een keer met klei in aanraking te komen dan kunt u uw creativiteit uitproberen? U kunt op een van de draaischijven uitproberen of het ambachtelijke draaien iets voor u is. Voor de handvormers staan de tafels klaar en wacht de klei op u. Ook kinderen zijn van harte welkom en zullen in de gelegenheid worden gesteld om onder leiding van een van onze docenten met klei aan de gang te kunnen.
Wilt u alleen genieten van de werkstukken en een lekkere kop koffie of een gesprekje met een van de keramisten dan is hier ruim de gelegenheid voor
Kijkt u voor meer info ook op http://bkt.dse.nl