Christien Crouwel spreekt in SOVE viering over geboorteverhalen van Jezus

De vertellers van de geboorteverhalen van Jezus schetsen het politiek maatschappelijke landschap uit die tijd. Onderdrukking, repressie en collaboratie zijn belangrijke elementen daarin.

De vertellers van de geboorteverhalen van Jezus schetsen het politiek maatschappelijke landschap uit die tijd. Onderdrukking, repressie en collaboratie zijn belangrijke elementen daarin. Dat lijkt van alle tijden. De vertellers kondigen hier echter iemand aan die partij kiezend vragen zal stellen: “wie is de onderdrukker, wie is de slaaf, wie biedt er perspectief?” Is dit de kern van hetgeen de vertellers met hun verhalen aan ons wilden zeggen? In het kader van het jaarthema “van Jezus naar christendom” spreekt Christien Crouwel over geboorteverhalen van Jezus: 5 januari 18.30 uur in de Eindhovense Studentenkapel, Kanaalstraat 6. Het projectkoor o.l.v. Karel Baken wil daarbij vernieuwende liederen zingen en aanleren. Na afloop gelegenheid tot napraten bij koffie en thee. Organistie: Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven SOVE.
Een volgende leerhuisavond, in samenwerking met Leerhuis & Liturgie Brabant en De Nieuwe Liefde in Amsterdam, welk gericht is op de volgende viering op 2 februari, vindt plaats op 10 januari 19.00 uur in de St. Maartenskerk, Heibocht 10 te Veldhoven. Bereikbaar vanuit Eindhoven met buslijn 18 en 103. Uitlegger is bijbelwetenschapper Alex van Heusden. Toegang 7,50 euro.
Op alle gelegenheden is iedereen van harte uitgenodigd!
Nadere informatie: www.sove.dse of tel. 040-2444078