Chansons françaises – de Eindhovense Studentenkapel wordt gevuld met koormuziek van Machaut tot en met Duruflé

Op vrijdag 17 juni a.s. brengt het Strijps Kamerkoor uit Eindhoven onder leiding van Wilko Brouwers een afwisselend programma met koormuziek uit Frankrijk: Chansons françaises.

Op vrijdag 17 juni a.s. brengt het Strijps Kamerkoor uit Eindhoven onder leiding van Wilko Brouwers een afwisselend programma met koormuziek uit Frankrijk: Chansons françaises.

Het concert wordt geopend met het bijzondere werk Christe qui lux es et dies van Guillaume de Machaut. Tegenover deze middeleeuwse, streng ritmische muziek staat het romantische Madrigal van Gabriel Fauré, op piano begeleid door de dirigent. En hoewel de drie Franse componisten Francis Poulenc, Darius Milhaud en Maurice Duruflé tijdgenoten van elkaar zijn (eind 19e / begin 20e eeuw), zijn de uitgevoerde werken van deze componisten zeer gevarieerd. Naast de speelse volksliedbewerkingen van Francis Poulenc hoort u de indringende dialoog tussen mens en God in Cantate de la paix van Darius Milhaud, terwijl de Gregoriaanse gezangen doorklinken in de Quatre motets van Maurice Duruflé.

In een programma met koormuziek uit Frankrijk is muziek van Clément Janequin een gewilde aanvulling. Luidruchtige nachtbrakers en kwetterende vroege vogels laten zich horen in Le chant des oyseaux, één van de vele chansons van Janequin waarmee hij beroemd is geworden.

Het concert wordt afgesloten met de Chansons françaises van Francis Poulenc, een reeks van acht arrangementen voor a capella koor, gebaseerd op traditionele Franse liederen.

En als alles geklonken heeft zal een glas Franse wijn niet ontbreken.

De toegangsprijs is €15,- (voor kinderen t/m 18 jaar is de prijs €5,-), inclusief hapje en drankje. In de voorverkoop kunnen kaarten met korting worden gekocht voor €12,50 via de website van ons koor.