Bezinningsbijeenkomst “Het astrale lichaam” op 16 januari
In de esoterische wetenschap is bekend, dat een mens naast een stoflichaam, ook beschikt over lichamen van etherische, astrale en mentale aard.
Het astrale lichaam omgeeft en doordringt het stoflichaam en is vooral een weerspiegeling van ons emotionele leven. Het maakt deel uit van het collectieve astrale lichaam van de mensheid.
De mens die de impulsen van het astrale lichaam volgt, is speelbal van de wereld om hem heen.

Als hij echter zijn astraal lichaam even niet laat vullen door alle bewogenheden, meningen en gevoelens met betrekking tot deze wereld, ontstaat een stilte in zijn hart. Dan kan de roep worden verstaan die uitgaat van de goddelijke kern (de godsvonk) die in iedere mens verborgen aanwezig is en die stamt uit het goddelijke levensveld. Goddelijke krachten worden dan aangetrokken. Het zwaartepunt van zijn magnetische stelsel verschuift dan van het ego naar de godsvonk. Het begin van een terugkeer tot zijn oorspronkelijke goddelijke wereld!

Op woensdag 16 januari vindt over dit onderwerp een bezinningsbijeenkomst plaats in de tempel van het Gouden Rozenkruis aan de Dierenriemstraat 4 te Eindhoven.
De bijeenkomst bestaat uit gesproken woord, afgewisseld door muziek en stilte. Vanaf 19:45 is de tempel open; de bijeenkomst begint om 20.00 stipt en duurt drie kwartier. De toegang is vrij.

Meer informatie: T (040) 24 20 889 of kijk op www.rozenkruis.nl.
Voor de routebeschrijving en andere Rozenkruis-activiteiten in Eindhoven, zie http://nederlands.rozenkruis.nl/nederland/activiteiten/centra/eindhoven.htm