Bezinningsbijeenkomst 19 maart
Iedere gedachte is een schepping van ons denken. Wil zij blijven voortbestaan, dan heeft zij, zoals ieder schepsel, voeding nodig. Dat gebeurt door haar steeds weer te herhalen en te bevestigen. Als wij zo’n gedachte aan zijn lot overlaten dan zal zij zich, als een hongerig dier, te pas en te onpas aan ons bewustzijn opdringen. Rozenkruizers spreken dan ook over denkgevangenschap.
Ware denkvrijheid ontstaat als men zich vol overgave richt op zijn onsterfelijke kern. Uit de stilte van zijn oerbron wellen dan harmonieuze gedachten op die hem herinneren aan zijn oorspronkelijke levensstaat.

Over dit thema wordt op woensdag 19 maart een bezinningsbijeenkomst gehouden onder de titel “De gevangenschap van het denken”, bij de Internationale School van het Gouden Rozenkruis in haar Centrumgebouw aan de Dierenriemstraat 4 te Eindhoven.
Tijdens de samenkomst in de tempel zullen gesproken woord, muziek en stilte elkaar afwisselen.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Aan belangstellenden wordt gevraagd om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. De toegang is vrij.

Meer informatie: T (040) 24 20 889 of kijk op www.rozenkruis.nl.
Voor de routebeschrijving en andere Rozenkruis-activiteiten in Eindhoven, zie http://nederlands.rozenkruis.nl/nederland/activiteiten/centra/eindhoven.htm