Atelierruimte gezocht

Beste DSE’ers, kunstenaar Jozef Bloks zoekt (tijdelijk) atelierruimte, bij voorkeur in de vorm van een leegstaand winkelpand.


Beste DSE’ers, kunstenaar Jozef Bloks zoekt (tijdelijk) atelierruimte, bij voorkeur in de vorm van een leegstaand winkelpand.

Een aantal van u kennen mij al, omdat ik sinds november 2012 iedere vrijdag een verhaaltje met een glimlach (n.a.v. het nieuws) op DSE publiceer onder de titel “Crazy Stories”.
Maar…, behalve met schrijven, ben ik ook met film bezig!
Zo ben ik voornemens om op Youtube een aantal komische shows te gaan presenteren.

Voor deze activiteiten zoek ik atelierruimte in de vorm van een winkelpand. Een mogelijke 2e bestemming voor deze ruimte is om er – op gezette tijden – ook werk van andere kunstenaars te exposeren en ruimte te bieden voor presentaties van fotografen, dichters en schrijvers.

Financieel: Allemaal activiteiten waar geen of weinig geld mee te verdienen valt!
Dit kan dan ook alleen plaatsvinden op basis van minimaal een maandcontract met gesloten beurzen. Ik fungeer als kraakwacht en het pand wordt uiteindelijk weer schoon opgeleverd.
Voorwaarden: Liefst met veel daglicht, en… redelijk geluidvrij. Dus geen constant ronkende auto’s voor de deur of een buurvrouw die de hele dag onder de douche zingt!

Ter introductie voor degenen die mij nog niet kennen.

In de jaren ‘80 was ik geen onbekend Eindhovens kunstenaar. In de jaren ‘90 ben ik door omstandigheden een andere koers ingeslagen, en heb ik – samen met mijn vrouw Caroline de Roy van Zuydewijn – op de Kleine Berg een Hoedencafé en een Hoedensalon geopend. In 2000 zijn wij met de Hoedensalon naar Antwerpen verhuisd. Helaas werd deze zaak in december 2011 door een brand verwoest. Sindsdien woon ik (tijdelijk) in Waalre bij mijn schoonmoeder.

Het kunstenaarschap zit in mijn bloed en ik heb dan ook besloten om mijn leven weer aan de kunst te wijden.
Zonder daar financiële illusies op na te houden. Ik zie wel wat er van komt.

YouTube shows: Het ligt in de bedoeling om eenmaal per week (op vrijdagavond) met een Engelstalige talkshow (3 – 5 minuten) van start te gaan.
Het worden 10 afleveringen, en een compilatie-uitzending van de hoogtepunten. De show wordt uiteraard voorafgegaan door een trailer!
De eerste show gaat heten: The J.B. Show: The Eggman (Een try-out en het scenario liggen al klaar!)

De basis is:

– Als “The Eggman” ontvang ik – samen met een assistente – iedere aflevering een gast (een internationaal bekende VIP), die om een of andere reden niet komt opdagen.
– Omdat The Eggman eieren verzamelt, vraag ik kijkers om mij een speciaal ei toe te zenden.
Iedere aflevering ontvang ik dan ook telkens weer een ander ei, met daarbij een fanbrief.
– Vervolgens vertel ik daar een verhaaltje omheen, en wellicht zing ik ook nog een liedje.
Uiteraard gaat er met die eieren vanalles fout!

Ik ben natuurlijk ook nog op zoek naar een eventuele sponsor. Welke “fabrikant” levert er de eieren?

The Eggman kent veel variaties. Er is dan ook al een vervolg gepland zoals: The Cheeseman, The Appleman etc.

Inmiddels is er ook een idee ontstaan voor “The Lightman”.
Dit zou een persoonlijke bijdrage kunnen zijn aan: Eindhoven Culturele Hoofdstad van Nederland 2018! Maar…, hierover later meer!

Alle reacties zijn van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Jozef Bloks

P.S.

Momenteel schrijf ik iedere dag – n.a.v. het nieuws – ook een verhaaltje (al bijna 150) met een glimlach op: www.jozefbloks.blogspot.nl


Ter illustratie doe ik hierbij een afbeelding van het project “Tableau Vivant” dat ik in 1984 op het bruggetje van het Stratumseind heb gerealiseerd. Misschien herkent u het nog?
Mijn kunstarchief kunt u bekijken op: www.jozefbloksmuseum.nl
Werk van mij is door het ICN uitgeleend aan het Stedelijk Museum Amsterdam.