Album release van Deurnese band LEANNE!

DEURNE – Na een periode van zeven maanden studiowerk is het voor de band LEANNE! dan eindelijk zover. Vrijdag 27 januari presenteert zij tijdens haar album release party in Cultuurcentrum Martien van Doorne, de cd ‘MOVING’ met daarop dertien nummers.

DEURNE – Na een periode van zeven maanden studiowerk is het voor de band LEANNE! dan eindelijk zover. Vrijdag 27 januari presenteert zij tijdens haar album release party in Cultuurcentrum Martien van Doorne, de cd ‘MOVING’ met daarop dertien nummers. Het bevat een mix van pop, rock, jazz en zelfs een vleugje klassiek.

LEANNE! is de band rondom singer-songwriter Leanne Bouwmans-Brood, die de meeste nummers dan ook zelf schrijft. In 2009 is de band in de huidige formatie samen gekomen. Leanne: “Ik ben op zoek gegaan naar muzikanten die in staat zijn met hun creativiteit iets toe te voegen aan de muziek. Als ik een nummer schrijf, is dat alleen een melodie en tekst. Er moet dan nog veel aan gebeuren om het te laten klinken zoals nu op de CD”. De band bestaat naast Leanne uit Noud van de Heuij (drums), Pieter van Gool (basgitaar), Geert Korzilius (akoestisch en elektrisch gitaar), Wouter van Alphen (piano) en Pieter Bouwmans, haar eigen man, op trompet en tweede zang. “Tijdens repetities gaan we met de ideeën van Leanne aan de slag. Ieder verzint zijn eigen partij, die daarna natuurlijk op elkaar afgestemd moeten worden”, aldus Wouter. “Het duurt meestal wel een paar repetities voordat we een nummer hebben uitgewerkt., maar dan staat het wel. Het is de kunst om niet alles vol te spelen, maar ook ruimte te laten voor je mede-muzikanten. Dat maakt het resultaat veel beter”.

In februari van het vorige jaar zijn de eerste plannen gemaakt voor de CD. Samen met Jan-Maarten van Rooij en Arno Buij, die de opnames hebben verzorgd, werd een schema opgesteld. In eerste instantie zorgde de deelname aan het internationale Emergenza festival, waar de band uiteindelijk als 6e van de ruim 100 deelnemende bands eindigde, voor vertraging. Daardoor konden in juni pas de opnames starten. Toen Leanne en Pieter in oktober bekend maakten in verwachting te zijn van een tweeling, werd de druk wat opgevoerd. ‘Het was van belang dat we op tijd alles ingezongen hadden, want zo’n zwangerschap verandert natuurlijk veel aan je ademhaling’, zo zegt de zangeres. ‘Bovendien wilden we het album nog presenteren voor de bevalling en was er dus haast geboden.’ In januari is de definitieve versie naar de perserij gegaan en daarmee is de deadline gehaald.

Het album bevat dertien volwaardige nummers met zowel uptempo muziek als mooie, rustige ballads. ‘Onder begeleiding van Jan-Maarten en Arno is het een zeer professioneel album geworden, meer dan een cd-tje voor vrienden en familie’, aldus Pieter Bouwmans. ‘De titel ‘Moving’ geeft al aan dat we als band in beweging zijn. We willen onszelf op de kaart zetten en volgend seizoen op de festivalpodia staan. Daarbij is de album release in het cultuurcentrum een mooi begin’.

De zaal is open om 20.30 en entree is gratis. Tijdens de avond zal de cd voor tien euro te koop zijn. Kijk voor meer informatie over de band en het optreden op www.leannemusic.nl