8 november Gratis Jubileumconcert HGK ‘Vivace’ in Eindhoven

Het koor ‘Vivace’ uit Helmond sluit haar 12.5 jarig jubileum af met een aantal concerten.Omdat het dit jaar 200 jaar geleden is dat de componist Joseph Haydn overleed heeft het koor een project rondom deze bijzondere componist georganiseerd. Als afsluiting van dit jubileumjaar gaat Vivace o.l.v. Antoine Kop een aantal unieke concerten geven.

Het koor ‘Vivace’ uit Helmond sluit haar 12.5 jarig jubileum af met een aantal concerten.Omdat het dit jaar 200 jaar geleden is dat de componist Joseph Haydn overleed heeft het koor een project rondom deze bijzondere componist georganiseerd. Als afsluiting van dit jubileumjaar gaat Vivace o.l.v. Antoine Kop een aantal unieke concerten geven. Dit alles in samenwerking met ‘het Kunstkwartier-strijkorkest Helmond o.l.v. Henk Godschalk en Yvonne Franssen, de pianist Peter Zimmerman, de organist Istvan Eperjesy en de sopraan Tanja van Langerak. Dirigent Antoine Kop zal de bassolo voor zijn rekening nemen. In het eerste deel van het concert kunt u luisteren naar enkele typische Haydn liederen, delen uit “Die Jahreszeiten” en “Der Sturm”. Als intermezzo zal het Kunstkwartier het Menuet stuk van Haydn spelen. Vivace besluit dit concert met de mis “ Missa Brevis Sancti Joannis de Deo “ofwel “Kleine Orgelmesse”.

Over de eerste uitvoering van dit concert op 11 oktober in de Lambertuskerk in Helmond schreef recensent Frans van den Eijnden in het Eindhovens Dagblad onder andere “warme, zachte stemmen in een vloeiende beweging, waardoor een optimale expressie werd bereikt”.

Het tweede concert van Vivace is op zondag 8 november om 14.30 uur in de Heilige Hartenkerk op het Brucknerplein in Eindhoven (Gestel). De toegang is gratis.