50 jarig jubileumconcert van het Strijps Kamerkoor op 18 oktober

Het Strijps Kamerkoor in Eindhoven bestaat 50 jaar en viert dit met een jubileumconcert op zondag 18 oktober 2009, om 15:00 uur, in de St. Trudokerk (Trudoplein) te Eindhoven. Dirigent Wilko Brouwers maakte voor dit concert een nieuwe compositie (voor koor en countertenor) met de naam “Quinquaginta” (“Vijftig”), en is gebaseerd op een tekstfragment uit het boek Leviticus (Oude Testament), waarin het vijftigste jaar als jubeljaar beschreven wordt.

Het Strijps Kamerkoor in Eindhoven bestaat 50 jaar en viert dit met een jubileumconcert op zondag 18 oktober 2009, om 15:00 uur, in de St. Trudokerk (Trudoplein) te Eindhoven. Dirigent Wilko Brouwers maakte voor dit concert een nieuwe compositie (voor koor en countertenor) met de naam “Quinquaginta” (“Vijftig”), en is gebaseerd op een tekstfragment uit het boek Leviticus (Oude Testament), waarin het vijftigste jaar als jubeljaar beschreven wordt. Verder staan er op het programma werken van Daan Manneke, Claudio Monteverdi, Heinrich Schütz, Johannes Brahms, Claude Janequin, Jan Pieterszoon Sweelinck, John Cage, Ron Ford en Benjamin Britten.
Medewerking zal worden verleend door Gerard Habraken (orgel), Jacques van der Meer (violone), Andrew Hallock (countertenor).
De toegang bedraagt €10,- (kinderen tot 12 jaar: €5,-).
Na afloop van het jubileumconcert is er een receptie (voor genodigden) waarbij met een audio-visuele tentoonstelling teruggekeken wordt op 50 jaar Strijps Kamerkoor.
De try-out is op 17 oktober in de St. Martinuskerk in Sint Oedenrode (20:15 uur).
Voor meer informatie, kijk op www.skk.dse.nl