31 Mei Kleurrijke Stad Festival

Op zaterdag 31 mei is op het Wilhelminaplein de 15e editie van het Kleurrijke Stad Festival.
Het evenement is van 14.00 tot 22.00u. Het plein wordt omgetoverd tot het toneel van de diversiteit van de samenleving en biedt zo een podium voor een brede variatie aan culturele, culinaire en kunstzinnige uitingen en vormen die onze stad rijk is. De thema’s van het festival: hartslag, zoet en zuur, het woord. De entree is gratis.

Op zaterdag 31 mei is op het Wilhelminaplein de 15e editie van het Kleurrijke Stad Festival.
Het evenement is van 14.00 tot 22.00u. Het plein wordt omgetoverd tot het toneel van de diversiteit van de samenleving en biedt zo een podium voor een brede variatie aan culturele, culinaire en kunstzinnige uitingen en vormen die onze stad rijk is. De thema’s van het festival: hartslag, zoet en zuur, het woord. De entree is gratis. Bezoekers die bij de opening van het festival de thema’s op een leuke, opvallende en originele manier uitbeelden kunnen een leuke prijs winnen.

Het middagprogramma staat in het teken van het WK kinderfestival. Een centrale afsluiting van het door de stichting eerder dit jaar gehouden Wereldkampioenschap voetbal waaraan 13 basisscholen met meer dan 300 kinderen aan deelnamen. Alle WK kinderen die met hun WK vaantje naar het festival komen krijgen een leuke verrassing. Ook bezoekers die het EK Oranjegevoel op een leuke originele manier uitbeelden kunnen een leuke prijs winnen.
Tevens worden ’s middags de winnaars bekend gemaakt van de kleur- en tekenwedstrijd ‘Samen leren – Samen spelen’. Ook is de van Abbe Kinderkunstclub aanwezig. Voor de kinderen (en hun ouders) heeft de stichting een gevarieerd en kleurrijk programma samengesteld. Met: de djembé workshop van Brce World Rythm, volksdansgroep Hazan, Clown Hilde, smartlappenkoor Paarlemoer (mogelijk gemaakt door het COC), dansdemo’s van studio Valentijn, Kung Fu demonstratie van meester Fai, poezie met o.a. Frans Adelaar, Pierre Maréchal, Nasrin Hamidi, Frans van Hoof, Carole Eijsenring, Reepke, Cor Ameese, Jan vd Pol, Angela Polderman, Marianne Pepels en Karin Bonne. Verder presenteert Hanneke vd Boomen de MC tienerbands Experience en geeft Suki een vorostelliong Chinese dans en zang. Tot slot zijn er optredens van Brisa Latina, HALIMA buikdans act en de polderflamenco van da GAIA. Dj Solo verzorgt een optreden en Rik Konings geeft jongleer workshops en demonstraties.
Meer info: www.kleurrijkestad.dse.nl

Een reactie

  • Anoniem

    van 14.00 tot 22.00u
    Jammer ….. dat de muziek is doorgegaan tot een veel later dan 22.00 uur, ten koste van de nachtrust van buurtbewoners. Ook ’s nachts in de aangrenzende woonstraten nog veel passanten vanaf het WP-plein, waardoor onrust en overlast ontstaat.