24 september vredesbezinning bij Vrouwenmonument

Op 24 september om 16.00 uur vindt bij het Vrouwenmonument halverwege de Parklaan in Eindhoven een openlucht vredesbezinning plaats onder het motto de kracht van de verbeelding. Vertegenwoordigers van acht levensbeschouwingen spreken over hoe verbeelding kan bijdragen aan een levenshouding gericht op vrede. De acht levensbeschouwingen zijn Zen, Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Islam, Humanisme, Bahai en Christendom.

Op 24 september om 16.00 uur vindt bij het Vrouwenmonument halverwege de Parklaan in Eindhoven een openlucht vredesbezinning plaats onder het motto de kracht van de verbeelding. Vertegenwoordigers van acht levensbeschouwingen spreken over hoe verbeelding kan bijdragen aan een levenshouding gericht op vrede. De acht levensbeschouwingen zijn Zen, Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Islam, Humanisme, Bahai en Christendom. De sprekers zullen elkaar en de bezoekers prikkelen om na te denken over een weg naar vrede, met gebruikmaking van het beste uit andere levensbeschouwingen. Het spreken zal omlijst worden door verschillende soorten muziek en gezamenlijk gekozen rituelen.
De organisatoren zijn van mening dat alleen al door het oproepen van beelden, het stellen van vragen en het samen zoeken naar antwoorden, er meer begrip en samenwerking tot stand kan komen tussen levensbeschouwingen en de mensen die deze belijden. Respectvol omgaan met elkaars verbeelding en drijfveren biedt ongekende aanknopingspunten waardoor men betere stappen in de richting van vrede kan zetten.
Na de bezinning is er koffie en thee om na te praten en nieuwe contacten te leggen.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het platform voor Levensbeschouwing en Vrede regio Eindhoven www.platformlev.dse.nl
Het platform is opgericht naar aanleiding van de viering van 70 jaar Eindhoven Bevrijding op 18 september 2014. Na enthousiaste edities in 2015 en 2016 werd gekozen voor deze naamgeving en verdere voortgang met vredesbezinningen.
Het Vrouwenmonument ligt halfverwege de Parklaan ter hoogte van de Uiverlaan. Bij slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden zal de bijeenkomst plaatsvinden in de Ontmoetingskerk, Meerkollaan 3, 5613 BS Eindhoven. Dat is aan het oostelijk einde van de Parklaan, 500 meter verder dan het Vrouwenmonument.