24 en 25 maart grote kunstbeurs en kunstveiling bij ROC Eindhoven

Stichting Timmeratelier Congo organiseert een kunstbeurs en kunstveiling in het gebouw van ROC Eindhoven aan de Sterrenlaan10 te Eindhoven. De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de bouw van een timmerwerkplaats in Kinshasa, Congo.

Stichting Timmeratelier Congo organiseert een kunstbeurs en kunstveiling in het gebouw van ROC Eindhoven aan de Sterrenlaan10 te Eindhoven. De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de bouw van een timmerwerkplaats in Kinshasa, Congo. Hier worden aidswezen en straatkinderen opgeleid tot timmerkracht. Dat geeft deze kansarme kinderen de mogelijkheid een zelfstandig bestaan op te bouwen.

De kunstbeurs wordt zaterdag 24 en zondag 25 maart van 13.00 tot 17.00 uur gehouden. Het werk van 28 gerenommeerde kunstenaars, waaronder Tjikkie Kreuger, Jan Peter van Opheusden, Hans van Eerd en Prasadam, wordt hier tentoongesteld en verkocht. 20% van de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de timmerwerkplaats.
Iedere kunstenaar heeft één of meer kunstwerken ter beschikking gesteld voor de veiling op zondag 25 maart. Van15.00 tot 17.00 uur worden deze kunstwerken geveild door de acteur Ernst Reichrath die op geheel eigen en ludieke wijze de kunststukken aan de man zal brengen. De toegang voor de kunstbeurs en veiling is gratis. Tijdens de openingstijden van de beurs kan voor een gering bedrag een veilingcatalogus gekocht worden.

Voor dit project werkt Stichting Timmeratelier Congo nauw samen met Stichting Bambale. Dit is een ontwikkelingsorganisatie die is opgericht door een aantal in Nederland wonende Congolezen. Deze stichting initieert projecten en ondersteunt activiteiten die de levensomstandigheden van de lokale bevolking van de Democratische Republiek Congo duurzaam kunnen verbeteren. Stichting Bambale wil de inwoners van Congo betrekken bij de diverse projecten, zodat zij aan een betere toekomst kunnen bouwen.

Meer informatie:
Annie van Doremalen, voorzitter werkgroep Stichting Timmeratelier Congo, telefoon: 0499 395256 of Ingrid Rood, lid Stichting Timmeratelier Congo, telefoon 06 51266749