21 september 19:00 uur Vredesvuur en muziek op de Dag van de Vrede bij de Omslag

Op de internationale Dag van de Vrede is iedereen welkom rond het vredesvuur in de tuin bij Omslag, met op een groot scherm de beelden en muziek van het Peace One Day Concert dat op datzelfde moment plaatsvindt bij het Vredespaleis in Den Haag. De Internationale Dag van de Vrede – 21 september – werd in 1981 uitgeroepen door de Verenigde Naties en wordt wereldwijd gevierd. Het zou een dag moeten zijn van wapenstilstand en geweldloosheid.

Op de internationale Dag van de Vrede is iedereen welkom rond het vredesvuur in de tuin bij Omslag, met op een groot scherm de beelden en muziek van het Peace One Day Concert dat op datzelfde moment plaatsvindt bij het Vredespaleis in Den Haag. De Internationale Dag van de Vrede – 21 september – werd in 1981 uitgeroepen door de Verenigde Naties en wordt wereldwijd gevierd. Het zou een dag moeten zijn van wapenstilstand en geweldloosheid. Er zijn die dag ook veel educatieve activiteiten want, zo stelt de VN-resolutie waarmee de dag werd afgekondigd, „omdat oorlogen beginnen in de hoofden van mensen, is het in de hoofden van mensen waar de verdediging van de vrede dient te beginnen”.

Met het Vredesvuur wil Omslag een ontmoetingsplek creëren voor iedereen die zich inzet voor een vreedzamer wereld. De organisatie rond het vuur is informeel. Iedereen is welkom. Omslag zorgt bij aanvang voor koffie, thee en sap, en wie wil kan kan zelf nog iets te eten of te drinken meebrengen om te delen, biologisch, vegetarisch en alcoholvrij. Er kan buiten ook worden gedanst.

Het Peace One Day Concert dat tijdens het vuur te volgen is, bevat optredens van Paul van Dyk, Natasha Bedingfield, Carlinhos Brown, Miguel Bosé, The Feeling, Jahméne Douglas en Kane. Meer op www.peaceoneday.org

Het vuur wordt op 21 september om 19.00 uur ontstoken en de avond duurt tot 22.30 uur, in de tuin van Omslag, Hoogstraat 301a in Eindhoven. Mocht het die avond regenen, dan gaat het evenement niet door. Raadpleeg bij twijfel www.omslag.nl

Wie zeker wil zijn van een zitplaats doet er goed aan zelf een klapstoeltje mee te nemen. Denk ook aan warme kleding.

Eerder op deze dag neemt Omslag met een kraam deel aan de Vredesmanifestatie op het 18-Septemberplein in Eindhoven, van 13:00 tot 17:00 uur.