12 december Symfonieorkest Eindhoven speelt “vader Jacob” in mineur

Het Symfonieorkest Eindhoven speelt op donderdag 12 december 2013 om 20.15 uur in het Muziekgebouw Frits Philips onder leiding van Daan Admiraal het ‘Symfonisch gedicht: ‘Der Titan’ (1884) van Gustaf Mahler. Later werd dit door hem omgewerkt tot zijn Eerste Symfonie. Gustaf Mahler (1860 – 1911) leefde in la belle époque.

Het Symfonieorkest Eindhoven speelt op donderdag 12 december 2013 om 20.15 uur in het Muziekgebouw Frits Philips onder leiding van Daan Admiraal het ‘Symfonisch gedicht: ‘Der Titan’ (1884) van Gustaf Mahler. Later werd dit door hem omgewerkt tot zijn Eerste Symfonie. Gustaf Mahler (1860 – 1911) leefde in la belle époque. Het tijdperk waar veel in de kunst, cultuur en techniek veranderde. Zijn muziek is emotioneel, tot het uiterste geladen en met extreme contrasten. “De zin van het leven” is vaak zijn inspiratiebron. In deze symfonie verwerkt hij als eerste componist een paar van zijn eigen “Lieder”. Ook het bekende “Vader Jacob” komt ineens voorbij, maar dan in mineur.

Voor de pauze voeren de 13 blazers van het orkest de Suite voor Blazers, opus 4 van Richard Strauss uit. In dit vierdelige meesterwerk etaleren de blazers alle mogelijke tinten en combinaties van hun tonale kleurenpracht. Een feest om te spelen en al helemaal om naar te luisteren.

Toegangskaarten
Kaarten voor dit concert kosten € 17,50 en zijn verkrijgbaar via de website van het orkest www.symfonieorkesteindhoven.nl of bij de kassa van het Muziekgebouw Frits Philips of 040-2442020.
Voor studenten en scholieren jonger dan 18 jaar bedraagt de toegangsprijs slechts € 5,50 . Deze speciale kortingskaarten zijn alleen verkrijgbaar via de orkestleden of de website van het orkest.

Een reactie

  • mjansen

    kaartverkoop
    De kaartverkoop via de site van het orkest kan tot en met 7 december a.s. Kaarten verkocht via het muziekgebouw kosten € 20,- per stuk!!!