OPZET Jazzpodium De Gouden Bal is een initiatief van en voor Eindhovense muzikanten.
Naast de Eindhovense Jazzclub OSJE is er behoefte aan een jazzpodium waar de regionale orkesten aan bod komen en waar musici en publiek elkaar in een ongedwongen ambiance kunnen ontmoeten.

Daarom hebben de initiatiefnemers gekozen voor de opzet van een openbare repetitie. Op de vaste speelavonden (de 2e donderdag van de maand; september tot en met juni) is er steeds een ander regionaal orkest te horen. De bedoeling is dat ook gast-muzikanten aan bod kunnen komen op uitnodiging van de orkestleider.

Jazzpodium De Gouden Bal biedt beginnende orkesten de mogelijkheid om in het voorprogramma van meer ervaren collega's op te treden.

In de programmering ligt de nadruk op oude-stijl jazz, met ruim aandacht voor wat modernere stijlen.


  Een orkest dat wil optreden kan contact opnemen met Willem Weijts, die de programmering verzorgt. Daarbij wordt overlegd over enkele data die de bandleider met zijn achterban kan bespreken. Hoewel het uitgangspunt is dat de jazzavonden worden gehouden op de tweede donderdag van de maand, kan in overleg voor een andere datum gekozen worden.
Om tijdig de publiciteit te kunnen verzorgen is het van belang dat aanmeldingen minstens twee weken voor het optreden binnen zijn.  De avonden worden gehouden in Café De Gouden Bal aan de Hoogstraat 112-A te Eindhoven van 20:00 uur tot 24:00 uur. De toegang is gratis.

CONTACTEN

Willem Weijts
- Twickel 31
- 5655 JK Eindhoven
- Telefoon: 040 - 292 00 76
- E-mail: jazzpodium.degoudenbal@dse.nl

Valid HTML 4.01 Transitional