FALCON TOWN JAZZ BAND

BESCHRIJVING

(foto van de band)

Een swingend orkest met gedreven, ervaren muzikanten, afkomstig uit de regio Zuid-Oost Brabant en België.

Zoals de naam al doet vermoeden, vond deze band zijn oorsprong in Valkenswaard.
Ontstaan op basis van de gemeenschappelijke wens om fijn muziek te maken. Er zit een brok ervaring in deze band, dat wordt duidelijk als je naar de voorgeschiedenis van de muzikanten kijkt. Sommige bandleden zijn al vanaf de jaren 50 actief met muziek bezig en speciaal met Jazz muziek.

Het uitgebreide repertoire is veelzijdig en afwisselend. Liefhebbers van oude stijl jazz komen aan hun trekken. Muziekstukken uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook uit latere perioden worden gespeeld. Snelle nummers, zoals 'Avalon', 'Sweet Georgia Brown' en 'You're Nobody's Sweetheart' worden afgewisseld met nummers in een wat rustiger tempo, zoals 'Do You Know What It Means To Miss New Orleans', 'I'm Confessing', 'Tishomingo Blues', 'Georgia On My Mind' en 'I Get The Blues When It Rains'. Alles bij elkaar het best te karakteriseren als bijzonder swingende instrumentale en vocale 'Dixieland Jazz'.

Bij vele feestelijke gelegenheden heeft de band bewezen dat hun optreden garant staat voor een plezierige sfeer, waarbij de traditionele jazzstijl vaak tot dansen uitnodigt.


BEZETTING

Cor Meppelink:  
Henk Heringa:  
Eric Tuytschaever:  
Eddy Reepmaker van Belle:  
Bert Sibbing:  
Gerrit Koppert:  
Ad van Mensvoort:  
klarinet, saxofoon, zang
banjo, gitaar
trompet, bügel
slagwerk
piano
trombone
bas

INFORMATIE

Eddy Reepmaker van Belle
- Dalkruiddreef 12
- 5672 BA Nuenen
- telefoon: 040 - 283 42 83
- e-mail: eddyreepmaker@gmail.com

Valid HTML 4.01 Transitional