earthboomklein.gif (4141 bytes)

Start Opinie & video Facts Feedback Links

Doe het in geheimtaal!

U kunt ons ook een gecodeerde mail sturen. Dat wil zeggen dat u met het programma PGP (Pretty Good Privacy) uw mail versleutelt, zodat niemand uw bericht kan lezen behalve wij.

Zelfs met de beste computers (van dit moment) kost het zo'n zeven jaar om een enkel mailtje van PGP te ontcijferen. In het kader van privacybescherming is PGP een grote aanrader. Zoals u waarschijnlijk wel weet, is uw privacy op internet zonder dit soort bescherming absolute fictie. Niet alleen vanwege het feit dat iedereen die een beetje handig is met computers uw mail kan onderscheppen, en afluisteren of zelfs veranderen, maar ook vanwege Echelon.

Echelon is een Brits - Amerikaans samenwerkingsproject wat bestaat uit een supercomputer die alle communicatie tussen Amerika en Europa, Ún communicatie via sattelieten afluistert. Dat houdt onder andere vrijwel al het internetverkeer in, dus ook uw mails. Al deze communicatie wordt door Echelon gescand op bepaalde woorden, bijvoorbeeld terrorisme, Bush, Afganistan, Ben Laden, bom, vliegtuig en dergelijke. Communicatie waarin bepaalde woorden voorkomen, wordt vervolgens voor de geheime diensten opgeslagen.

Zeker nu de "oorlog tegen het terrorisme" is uitgebroken, is bescherming van uw privacy niet bepaald een overbodige luxe meer. Hoe meer berichten met PGP verstuurd worden, hoe meer Echelon vast zal lopen. Ze kunnen niet op elk bericht zeven jaar lang een computer zetten, als er tienduizenden versleutelde berichten zijn. Gebruik daarom PGP.

U kunt hier gratis het programma PGP downloaden.

U kunt hier naar een site met de antwoorden op veelgestelde vragen rond PGP

Daarna kunt u hier onze PGP-public key kopiŰren. Die heeft u nodig om ons een versleutelde mail te sturen.