Welkom
mail onstwmlogoWelkom bij Throat Wobbler Mangrove!
Folkmuziek uit Eindhoven
mail ons

Biografie
mail ons

Throat Wobbler Mangrove

rudiThroat Wobbler Mangrove (TWM) is een collectief dat Iers/Nederlandse folk-muziek speelt in de geest van de Pogues met Shane McGowan. Feestmuziek met een flinke slok op dus, met hier en daar een melancholische noot.
Throat Wobbler Mangrove draait al heel wat jaren mee, en is vanuit de studentenwereld gegroeid tot een volwassen band die stevige Ierse en Nederlandse folk maakt.
keesWij verzorgen regelmatig kleinere en grotere optredens in Nederland, maar traden de afgelopen jaren bijvoorbeeld ook enkele keren in Noord-Frankrijk op. De muzikanten van Throat Wobbler Mangrove zijn daarnaast ook actief in verschillende andere bands en muzikale projecten.
We hopen je binnenkort eens te zien op een van onze concerten, want TWM is -bovenal- een live-band: Zowel op een groot als een klein podium komt TWM tot zijn recht... Een optreden van TWM is een ervaring apart, waarbij publiek van 7 tot 70 staat te dansen en mee te zingen.
Muzikanten
mail ons
Kees van den Aker: zang, gitaar, tin whistle en ukelele
Zijn muzikale loopbaan is begonnen met de gitaar van papa, een lelijk ding dat met enkele badminton racketsnaren tot een werkend instrument was omgevormd. De eerste bandervaring was op de middelbare school. Met de SKA-band Skafant Terrible, dat later dus evolueerde tot TWM, werden de eerste optredens uitgevoerd. Hij heeft tevens gedrumd in "HIPUR" en in de succesvolle Eindhovense band "FOAM". Ook heeft hij jarenlang de gitaarpopband "Black 50 Minnesota" op de bas aangevuld en bijgestaan. Naast TWM speelt hij basgitaar in het tijdelijk non-active halfaccoustische trio "80s onverantwoord" en luistert hij als BIOKEES verschillende feesten op met gitaar en Nederlands- en Engelstalige liederen. Na een studie Techniek en Maatschappij Bouwkunde (TU Eindhoven) en stedebouwkunde is hij nu werkzaam bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer van de Gemeente Eindhoven.
Rudi Bekkers: zang, accordeon, mondharmonica, tin whistle
Rudi Bekkers (geboren 19 mei 1969) is de accordeonadept van TWM. Toen hij op achtjarige leeftijd voor het eerst dit prachtige instrument betastte was er nog sprake van enige verwarring over welke kant nu rechts of links hoorde. De verwarring is inmiddels echter overwonnen en na enkele uitstapjes naar andere instrumenten is de accordeon nu onafscheidelijk. Rudi's liefde ligt bij de Ierse muziek maar beperkt zich daar niet toe. Zo speelt Rudi naast TWM samples en keyboards in Bad Cheetah (een project met Lucien Kleintjens) en speelde hij eerder ook Balkanmuziek en Ska. Overdag werkt hij als beleidsonderzoeker bij Dialogic innovatie en interactie en heeft hij tevens een aanstelling als econoom van technologische verandering aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Marc Dankers: zang, basgitaar
Het grote avontuur van de muziek begon voor Marc op zestienjarige leeftijd. Na zich een middag ongelofelijk verveeld te hebben kocht hij een gitaar. De volgende grote stap was het voor het eerst horen van Nirvana's "Smells like Teen Spirit" De gedachte "dàkenikook" drong zich al snel op, en de eerste nummers werden geschreven. Na in 1993 voor de studie in Eindhoven te zijn beland, stortte Marc zich in de bandjesscene als bassist/songwriter van de band JohnDoe. In 1997 valt JohnDoe uit elkaar, maar Marc is alweer met nieuwe dingen bezig, namelijk de Iers/Nederlandse folkband Throat Wobbler Mangrove. Naast TWM speelt Marc ook eigen nederlandstalige liedjes in Beroerde Broeders. Marc studeerde Bouwkunde aan de TU/e tot augustus 2002 en werkt nu in architectenburo Spierings en Swart in Eindhoven
Tim Scholten: drums
Tim is drummer zolang hij zich kan herinneren. Folk was voor hem een grote verrassing, hij had nooit verwacht dat het zo leuk kon zijn (Tim had geen idee naar wat voor band hij op auditie ging...)
Thomas Steenweg: viool en meer...
Thomas speelt al heel wat jaren diverse soorten folk en vult met meerdere solo- en melodie-instrumenten, maar vooral met viool, het geluid van TWM aan. Door zijn grote ervaring met folk wordt het stevige geluid van TWM aangevuld met meer een oorspronkelijke klank. Naast TWM is Thomas ook regelmatig live te bewonderen met Couragie, Jolie Folie en het duo Noord-West. In ieder van deze bands komt weer folk uit een andere regio of invloedssfeer aan bod. Ook speelt Thomas regelmatig mee in de muzikale begeleiding van folkbals, onder andere het bal folk in EIndhoven op de eerste woensdag van de maand.
Optredens

13-11-11 - Bierreclamemuseum - Breda

11-09-11 - Kabaal am Kanaal - Eindhoven

20-04-11 - Café de Oude sint Joris - akoestische sessie - Eindhoven

17-03-11 - Irish Pub - Schiphol

18-12-10 - Brandweerkazerne - Ermelo

25-11-10 - the Rambler - Eindhoven

12-06-10 - Folk veur Volk - Aalden

17-03-10 - st. Patricksnight - cafe de oude sint Joris - Eindhoven

27-11-09 - Cafe Kraaij en Balder - Eindhoven

21-06-09 - Fete de la Musique - Lille (Fr.)

14-05-09 - Feest faculteit TM TU/e - Eindhoven

17-03-09 - 2100: St. Patrick's day feest - Cafe Uijlenstede - Amstelveen

21-06-08 - Fete de la Musique - Lille (Fr.)

17-03-08 - st. Patricksnight - cafe de oude sint Joris - Eindhoven

12-10-07 - Lustrumfeest ESRV the Elephants - Eindhoven

21-06-07 - Fete de la Musique - Lille (Fr.)

20-04-07 - Buurthuis de Boemerang - Eindhoven

18-03-07 - Theater met Smaak - Eindhoven

17-03-07 - Cafe de oude Sint Joris - Eindhoven

25-11-06 - MC de Zwervers - Kampen

28-10-06 - Soospop - Zeeland

Links
Muziek

Twee nummers van Throat Wobbler Mangrove kun je hier gratis downloaden. Deze twee nummers staan op onze cd "Love & Rebellion" die je voor 10 euro (exclusief porto) bij ons kunt bestellen.

- Star of the County Down (mp3)

- John Henry (mp3)

Wil je meer muziek horen? Ga naar de Myspace van TWM of neem contact met ons op voor een afspraak.

Foto's