English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geocaching Koor NS
lfhome Tochten Quest 233 regen

FlevoBike is een vouwfiets

 
De Flevobike is een vouwfiets. Dat betekent dat deze fiets gratis en in de spits in de trein mag worden meegenomen. Helaas weten niet alle conducteurs dat. Het is mij tot nu toe drie keer gebeurd dat ik een conducteur niet kon overtuigen.

Reactie ns
De brief die de NS mij stuurde.
De eerste keer werd ik door de conducteur uit de trein gezet. Dat was ook een beetjes mijn eigen schuld. Het is verstandig om de geuniformeerde mede mens rustig en vriendelijk aan te blijven spreken. Je stem verheffen zoals ik toen deed is dat niet. Ik had hier niet zo'n probleem mee. Als je van plan bent om naar Den Haag CS te reizen, en je wordt er op Den Haag HS uitgezet, als je een Flevobike bij je hebt, is dat niet zo erg.

De tweede keer moetst ik betalen. Dat was tussen Utrecht en Den Bosch. Ik wilde naar Gilze-Rijen en had geen zin om te gaan fietsen. Wel heb ik een brief naar NS klantenservice (Antwoordnummer 4470) geschreven. Hierop kreeg ik een brief terug, waarin zij schreven dat mijn fiets inderdaad een vouwfiets is, en een Reischeque van fl.15,-. Helaas ben ik die brief kwijt geraakt.

Drie jaar later. Weer op het traject Utrecht - Den Bosch. Of het dezelfde conducteur was weet ik niet, ik neem aan van niet (hoewel hij wel hetzelfde accent had). Ook nu weer kon ik de conducteur niet overtuigen. Ik zei nog wel dat ik dat al eerder had mee gemaakt, en dat als ik zou moeten betalen ik een brief naar NS klantenservice (Antwoordnummer 4470) zou schrijven. Deze zouden mij dan het bedrag weer restitueren. Hij zou mij en de NS dus een hoop werk kunnen besparen, maar efficiëntie staat nog steeds niet hoog in het vaandel van de NS.

Inmiddels heb ik een reactie van de NS mogen ontvagen. Deze heb ik op het web gezet, in de hoop dat deze ook door andere Flevobike rijders gebruikt kan worden als wapen in de strijd tegen onwillige conducteurs. De de koppeling onder de brief in de rechter bovenhoek van deze pagina gaat naar de web-versie (75 dpi, 51.103 bytes) van deze brief. De brief is ook beschikbaar in een print-versie (300 dpi, 1.250.980 bytes).


Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

lfhome Tochten Quest 233 regen
HPV bloem Go Geocaching Koor NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
7 juni 2007
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Jefferson College Dagelijkse horoscoop StatCounter NetStat W3C Validator