English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geocaching Koor NS

Goban

 
Op 19 augustus 1999 poste Nick Wedd een artikel op UseNet met een grandioos idee om go-diagrammen in webpagina's op te nemen. Degoban pre<goban> tag.

Rond die tijd had ik wat Perl code geschreven die ASCII diagrammen kan lezen en converteren naar SGF en HTML met gif's. Mijn code had meer mogelijkheden dan Nick's code (Zetten en markeringen). Met mijn code zou een eenvoudig schilletje voldoende zijn om de functionaliteit van Nick's code uit te breiden. Om het programma gebruikers vriendelijker te maken is de code groter geworden dan ik verwacht had.

Het programma is op de volgende punten verbeterd:

Voorbeeld

Als voorbeeld het ik een pagina gemaakt met de jubileumtest (Groot!) die ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Nederlandse Go Bond in go 36:4 verscheen. Voor de geïnteresseerden is ook de "ASCII"-versie beschikbaar.

Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

HPV bloem Go Geocaching Koor NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
7 juni 2007
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Jefferson College Dagelijkse horoscoop StatCounter NetStat W3C Validator