Vrouwenvormingswerk

Regionaal Educatief Centrum  (REC/ROC)


Het vormingswerk voor vrouwen van de stichting 't Vrouwenkruidt is na de fusie in 1996 voortgezet door (nu nog) het Regionaal Educatief Centrum, onderdeel van het ROC Eindhoven.

In de loop van 1999/2000 zal het Regionaal Educatief Centrum als afzonderlijke organisatie verdwijnen en zullen de activiteiten worden aangeboden onder de naam ROC Eindhoven.

Het vormingwerk zal dan onderdeel uitmaken van de eenheid Educatie. Emancipatorisch vormingwerk blijft door alle reorganisaties heen bestaan.

De activiteiten bestaan meestal uit cursussen en trainingen.

Voor lesbische vijftigers hebben we de cursus 'Een nieuwe levensfase'. Samen met andere lesbische vijftigplussers onderzoek je wat het voor jou betekent (heeft) om als lesbische vrouw in een heteroseksuele wereld te leven en hoe je je kunt voorbereiden op een nieuwe levensfase. Zelfredzaamheid, weerbaarheid, zelfwaardering en zelfstandigheid in verbondenheid met anderen zijn onderdelen waaraan gewerkt wordt.

Andere mogelijkheden bij het vormingswerk van het REC zijn: 'Assertiviteitscursus', 'Assertief op het werk', 'In evenwicht met jezelf', 'Omgaan met alleen zijn', 'Levensverhalen schrijven', 'Klussen in het huis', 'Je eigen administratie', 'Zelfverdediging', 'Geen baan, toch maatschappelijk actief'.

Bij het informatiecentrum van het REC zijn brochures verkrijgbaar waarin alle cursussen vermeld staan, de plaats van uitvoering en de kosten.
Ook kan men hier terecht voor meer informatie en om indien gewenst een afspraak te maken voor een (inschrijf)gesprek.
Voor andere informatie kan men contact opnemen met de contactpersoon.

Adres:
ROC
Postbus 6101
5600 HC Eindhoven

Telefoon:
(040) 237.97.00
(040) 237.97.97

Contactpersoon:
Evelyn Donkers

Informatie uit 'Het RoZe Circuit', een homo/lesbische wegwijzer voor Eindhoven en regio.
Laatst bijgewerkt op 29 januari 2001.