Met Potlood en Penseel
Prikbord

Wist u dat:
 • het jaarrooster van 2018 te vinden is in het bestand JAARROOSTER 2018.pdf,
 • U ook, als u lid bent van onze vereniging, op dinsdagavond zonder extra kosten mag schilderen. Wel even van te voren afspreken met Mies Berende of Hans Tielrooij. Deze avond is ook beschikbaar buiten de vakantieperiode. Echter niet in de vakantieperiode van de Lievendaal en dat
 • áls er nieuws is uit de groepen dat u dit kunt laten weten aan de webmaster (zie de homepage).

27 februari 2018 - nieuwe tips voor museumbezoek

Marij Wijnands heeft weer nieuwe tips voor museumbezoek opgegeven. Deze zijn door onze webmaster toegevoegd op de Museum-pagina. Het betreft de volgende tijdelijke tentoonstellingen:

 • “Bernd, Hilla en de anderen” in Huis Marseille (Amsterdam) van 10 maart t/m 3 juni,
 • “Fauvisme zonder wildheid” in het Gemeentemuseum (Den Haag) van 17 februari t/m 10 juni,
 • “Avant-Garde in Groningen 1918-1928” in het Groninger Museum van 26 mei t/m 4 november,
 • “Babel ...” in het Boymans van Beuningen (Rotterdam) van 3 februari t/m 21 mei en
 • een fotoportretten tentoonstelling in museum De Pont (Tilburg) van 10 maart t/m 22 juli.

Op onze Museum-pagina vind je meer informatie. Op die pagina zijn ook de namen van de musea evenals de namen van de tentoonstellingen aanklikbaar gemaakt waardoor je makkelijk naar de web-site van het museum respectievelijk naar de pagina van de tentoonstelling kunt gaan.

Met vriendelijke groet en namens Marij Wijnands,
Lous van Romondt

26 februari 2018 - Aankondiging: Binnenschilderdag in van Abbemuseum op zondag 8 april

Op zondag 8 april is er weer binnenschilderdag in het van Abbemuseum. Beginneling of gevorderde, iedereen kan meedoen. Aan de hand van een opdracht gaan we een kunstwerk maken in het van Abbe museum. We gaan werken met droge materialen.

Unieke kans: 30 plaatsen beschikbaar!

Het programma is:

 • 11.00 uur: aanvang van de dag,
 • 13.00 uur: lunch in het van Abbe restaurant voor wie dat wil. Niet verplicht en op eigen kosten.
 • 15.00 uur: evaluatie

Kosten:
Voor deelname aan deze binnenschilderdag is €5,00 verschuldigd aan de organisatie. Verder dient u zelf te zorgen voor entree tot het van Abbe museum. Op de
bezoeks pagina van het van Abbe vind je onder het kopje "TOEGANG" de toegangsprijzen.

Doe mee en meld je aan op de poster in het atelier van P&P of stuur mij een e-mail (voor e-mail adres zie hieronder).

Op dinsdag 13 maart is er een informatiemiddag over deze Binnenschilderdag in de Lievendaal. Deze start om 14.00 uur en is tot zo lang het nodig is. Kun je niet op die informatiemiddag zijn, stuur mij dan een e-mail of bel me en ik stuur je de informatie per mail.

Met vriendelijke groeten,
Gertje Roosen
E: gertjeroosen(apestaartje)hotmail(punt)com
M: 06-25390189

29 januari 2018 - Aankondiging: 21 april excursie museum More (Gorssel) & kasteel Ruurlo

Op zaterdag 21 april 2018 is een excursie gepland naar zowel Museum More in Gorssel als kasteel Ruurlo. Wij hopen natuurlijk op een volle bus want bij 40 inschrijvingen gaat de excursie door. Dus geef je op en noteer de datum alvast in je agenda! Lees hieronder verder voor meer informatie.

In museum More is op dit moment een interessante tentoonstelling, genaamd “De Serene Blik”, van de realisten. Er hangen werken van Floris Verster, Jan Mankes, Dick Ket en Henk Helmantel. Museum More is gespecialiseerd in werken uit de Realistische Stroming. Kasteel Ruurlo is de officiële tweede locatie van museum More met als centraal thema het leven en werk van grootmeester Carel Willink. Kasteel en museum liggen een half uur rijden bij elkaar vandaan.

MJK? P&P lid introducé
ja€32,50€37,50
nee€52,00€57,00

Op beide locaties is de Museumjaarkaart (MJK) geldig. De tabel hiernaast geeft de prijs aan welke afhangt van of je P&P lid bent of introducée en of je een Museum Jaarkaart (MJK) hebt of niet. In die tabel is bij de prijzen mét MJK speciale toeslag verrekend.
Op beide locaties bestaat de mogelijkheid om koffie te drinken of een lunch te gebruiken maar dit is wel voor eigen rekening.

Heb je interesse in de excursie? In ons atelier hangt een intekenlijst, waarop je aan dient te geven wat voor jou geldt. Opgeven kan ook door een mail te sturen naar apjwijnands@gmail.com.

Op dinsdagmiddag 17 april om 14 uur, dus 4 dagen voor de excursie, houdt kunsthistorica Ingrid Gaasterland in ons atelier een lezing over het Realisme. De lezing is gratis voor alle P&P leden, ook als ze niet mee op excursie gaan. Alleen mensen van buiten onze vereniging die de lezing willen volgen (als ze b.v. met iemand meekomen) maar niet meegaan met de excursie moeten € 5,00 betalen.

Namens het bestuur en met vriendelijke groeten,
Marij Wijnands

25 januari 2018 - Kennismakingsavond bestuur en begeleiders

Op 12 januari 2018 om 5 uur 's middags was het dan zover. Na jaren van afwezigheid de "kennismakingsavond" voor onze (nieuwe) begeleiders en het bestuur van onze vereniging. De avond was bij Aty Diemer thuis. Helaas konden Francien de Raad en Marij Wijnands wegens omstandigheden niet aanwezig zijn.

Het was een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje. Wat later op de avond hebben we ons nog tegoed gedaan aan de culinaire kunsten van Aty. Al met al was het een zeer geslaagd samenzijn en rond de klok van tienen toog een ieder weer huiswaarts.
Aty, nog bedankt voor je gastvrijheid!

Jos Toonen

Klik op een foto voor een vergroting.
[photo] [photo] [photo] [photo]

22 januari 2018 - Algemene Ledenvergadering op 6 februari a.s.

De 'Algemene Ledenvergadering' (ALV) zal plaatsvinden op dinsdag 6 februari 2018 in ons atelier. De geplande aanvangstijd is 14.00 uur.

Zoals ook reeds in de Puntenslijper van december j.l. is vermeld wordt het zeer op prijs gesteld als tenminste twee leden van elke groep vertegenwoordigd zullen zijn op onze ALV.

Met vriendelijke groeten, en tot de 6de februari!
Lous van Romondt (namens het Bestuur van 'Met Potlood en Penseel')

18 januari 2018 - Aanvulling/rectificatie op expositie in Residentie Petruspark

In vervolg op de uitnodiging voor bezichtiging van de gezamenlijke expositie van Rian van Delft en Paul Meeuws welke ik vorige week 10 januari namens hen aan jullie stuurde, hierbij de volgende aanvulling/rectificatie.

Beste (teken- en schilder-)vrienden,
Het is ons gebleken dat in verband met het onbemand zijn van de receptie een bezoek aan onze tentoonstelling in het weekend niet mogelijk is. Rian en ik zijn op de volgende vrijdagmiddagen beiden aanwezig in Petruspark, Mgr. Swinkelsstraat 2 Eindhoven van 14.30 tot 17.00:
26 januari, 16 februari, 2 maart en 16 maart

Mocht je op deze vrijdagmiddagen verhinderd zijn en de tentoonstelling toch willen bezoeken, neem dan via de mail of telefonisch contact met ons op. De expositie loopt van 15 januari tot 30 maart.

Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens in Petruspark,
Rian (0402520657) & Paul (0612121805)

Klik op een foto voor een vergroting.
[photo] [photo]

10 januari 2018 - Twee P&P leden exposeren in Residentie Petruspark

Belangrijk: op 18 januari is een aanvulling/rectificatie gepubliceerd!

Van 15 januari tot 10 30 maart 2018 exposeren twee leden van P&P, te weten Rian van Delft en Paul Meeuws - die beiden lid zijn van onze portretgroep op donderdagochtend - gezamenlijk in Vitalis Residentie Petruspark, Mgr. Swinkelsstraat 2 in Eindhoven.

De volgende zaterdagen zullen zij zelf aanwezig zijn van 14.30 tot 16.30:
27 januari, 17 februari, 3 maart en 17 maart
Ook op andere dagen kun je hun werk bezichtigen. Residentie Petruspark heeft met hen afgesproken dat je je dan aan de balie kunt melden.

Graag tot ziens in Petruspark!
Met vriendelijke groeten, namens Rian en Paul,

Lous van Romondt

9 januari 2018 - Expositie "Met Potlood en Penseel" 2017

De expositie van 16 en 17 december was ook dit jaar weer een groot succes. Er kwamen 380 bezoekers op deze expositie af waar 150 leden uit 12 groepen hun werk tentoonstelden.

Een aantal vrijwilligers bouwde onder regie van Jos Toonen weer een mooie tentoonstelling op. Marij Wijnands opende om 11 uur de expositie in het bijzijn van een flink aantal bezoekers. Alle vrijwilligers die meegeholpen hebben, hartelijk dank.

Erika Merks
(een grote fotoimpressie is te zien in
dit Google Photos album)

Klik op een foto voor een vergroting.
[photo] [photo] [photo] [photo]

Voor berichten ouder dan die hierboven zie onze Archief pagina.[XHTML 1.0 icon]