Met Potlood en Penseel
Algemeen

[foto]

Onze vereniging is bedoeld voor mensen die samen met anderen willen schilderen en daarbij op een door hen gekozen ochtend, middag of avond van professionele begeleiding en een passende werkruimte gebruik willen maken.

  • In ons atelier zijn, m.u.v. de weekends en de vakantieperiode, gedurende tenminste 11 dagdelen per week teken- en schildergroepen actief.
  • Deze groepen worden begeleid door professioneel geschoolde kunstenaars, die graag hun bijdrage willen leveren aan de verdere ontwikkeling van uw artistieke prestaties.
  • Het atelier biedt de ruimte en faciliteiten, die het u mogelijk maken onbezorgd bezig te zijn.
  • Het werken in een groep biedt naast het sociale contact ook de mogelijkheid elkaar wederzijds artistiek te inspireren.

Een stukje verenigingsgeschiedenis

1980
Oprichting van de zelfstandige vereniging "Met Potlood en Penseel" als voortzetting van de al sinds 1964 bestaande teken- en schilderlessen die het bedrijf Philips als vrije tijdsbesteding aan haar werknemers bood.

1981
Ook leden van onze vereniging nemen deel aan de grote overzichtstentoonstelling "Werk door Amateurs". Sindsdien verleent de gemeente Eindhoven een jaarlijkse subsidie aan onze vereniging met als voorwaarde dat wij tweemaal per jaar een openbare expositie van het werk van onze leden organiseren.

1985
Vanaf dat jaar treedt binnen enkele jaren een verdubbeling van het aantal leden op tot circa 170, een aantal dat in de daaraanvolgende jaren gehandhaafd blijft. Het aantal ateliergroepen neemt daarbij toe tot 12.

1996
De portretgroep "Compassie" sluit zich aan bij onze vereniging en is sindsdien (zonder artistieke begeleiding) in ons atelier actief op donderdagochtend.[XHTML 1.0 icon]