Peer gaat commercieel
Achter de schermen werd er al hard aan gewerkt en het is nu eindelijk gelukt. De Wereld is een Peer is verplaatst naar www.wereldpeer.com. Wijzig je links, pas je favorieten aan en klik hier. Deze log wordt overgenomen door hem die hier voortaan zijn foto's zal publiceren.
bijdrage van pheuvel om 12:40 [link]

vrijdag 11 november 2005

The Memory Remains
iersbier (20k image)
Iers bier.
Soms kan ik een beetje vergeetachtig zijn. Zelf spreek ik liever over een selectief geheugen, want je kunt nu eenmaal niet alles onthouden.
Daarom komt mijn iPaq ook goed van pas, want al mijn afspraken worden direct ingevoerd, zodat ik niets vergeet. Boodschappenlijstjes, wachtwoorden, verjaardagen, cadeau-ideeŽn, alles gaat meteen in die pocket-pc. Als je iets tegen me wilt vertellen, moet je dat zeker niet in de kroeg doen, want dan is de kans groot dat ik het de volgende dag niet meer weet. Ik troost mezelf met de gedachte dat Ťcht belangrijke zaken wel blijven hangen, maar details gaan bij mij vaak het ene oor in en het andere oor uit.
Zo had ik laatst een sleutel in mijn portemonnee zitten. Ik had geen flauw idee meer van wie ik die gekregen had en wat ik daarmee moest doen. Ik durfde niet aan hem te vragen, want die vindt toch al dat ik een wandelende zeef ben. Dagenlang liep ik dus met een mysterie op zak. Totdat mijn zakcomputertje opheldering bracht: "Planten water geven." Het was de sleutel van mijn zus die een weekje op vakantie was. Ik had beloofd dat ik voor haar planten en vogels zou zorgen.
Mijn iPaq dient dus tegenwoordig als mijn reservegeheugen. Een veilig gevoel. Als ik nou maar nooit vergeet waar ik dat apparaatje gelaten heb.
geplaatst om 17:09 [link]

donderdag 10 november 2005

All I Want For Christmas
iersekathedraal (10k image)
Ierse kathedraal.
Nog steeds moeten spullen van hem van Valkenswaard naar Eindhoven worden verhuisd. Zo lagen bijvoorbeeld zijn kerstspullen nog in de berging van zijn ouders.
Op zich viel de hoeveelheid wel mee, maar met kerstboom en al was het toch bijna een autootje vol. Omdat we toch aan het sjouwen waren, besloten we van ons verjaardags-, samenwoon- en verlovingsfeestje van volgende week een themafeest te maken. In het teken van kerstmis dus. Alle kerstspullen van hem gingen linea recta de trap op naar mijn flatje. Daar kwamen mijn eigen ballen en slingers nog bij, dus dat was bij elkaar nog een flinke berg.
Hem is helemaal gek van kerstversiering, dus hij kon zich behoorlijk uitleven. Zo waren er bijvoorbeeld twee bomen die opgetuigd moesten worden. Ik gaf hem helemaal de vrije hand: "Doe maar wat jou goed lijkt." Op zich is het resultaat naar kerstmaatstaven redelijk smaakvol, maar zo vroeg in het jaar oogt het allemaal toch een beetje over de top. En als we de tweehonderd lichtjes voor het raam aansteken, weet de hele stad wie dit jaar als eerste in Eindhoven de kerstversiering heeft hangen.
Terwijl hem druk in de weer was, kreeg hij een telefoontje van zijn moeder. Zijn vader had de uitslag van zijn hersenscan gekregen: geen uitzaaiingen. Wat ons betreft kan de kerst beginnen.
Zie ook: 8 november.
geplaatst om 18:30 [link]

woensdag 9 november 2005

The First Cut Is The Deepest II
iersbergweggetje (15k image)
Iers bergweggetje.
Wat is je meest kostbare bezit? Dan bedoel ik niet je gezondheid of je dierbaren, maar gewoon puur materialistisch. Je huis, je homecinemaset of je postzegelverzameling?
Voor veel mensen zal het hun auto zijn en voor mij misschien ook wel. Vooral omdat ik jarenlang gefietst heb om mijn wagentje te kunnen betalen. En ik had ook niet gedacht ooit een nieuwe auto te zullen kopen. Je zult dus begrijpen dat ik heel erg zuinig op mijn C3'tje ben.
De eerste kras doet de meeste pijn, hoor je dan altijd. In mijn geval was dat nogal extreem, want meteen in de eerste week had er op een parkeerplaats iemand met zijn portier tegen mijn deur gezeten. En natuurlijk geen briefje achtergelaten. Ondertussen zijn we ruim drie maanden verder en staan er al een paar krasjes meer op. Dan merk je ook dat je die op een donkerblauwe auto toch wel heel erg goed ziet. Daar kun je heel moeilijk over doen, maar dat gaat nou eenmaal zo.
Daarom was ik van de week naar mijn CitroŽndealer gegaan om een lakstift te halen. Om zo goed en kwaad als het gaat, die beschadigingen weg te werken en doorroesten te voorkomen. De stift moest besteld worden en zou vrijdag binnenkomen. Toen ik hem gisteren wilde ophalen, hadden ze hem natuurlijk nog niet. Zelfs bij zo'n simpel pennetje van 7,95 euro kunnen ze zich niet aan de afspraken houden. Autodealers, je zou ze.
Zie ook: 29 juli en 30 juli
geplaatst om 18:50 [link]

"They can't all be nice"
White Noise (koop-dvd/thriller): Soms heb je het gevoel dat een film helemaal niet zo slecht is, maar dat er zoveel meer in gezeten had. Zo'n film is White Noise. De vrouw van Michael Keaton komt op mysterieuze wijze om het leven en hij krijgt via allerlei elektronische apparatuur boodschappen van haar door. Wat haar bedoeling is, blijft lang onduidelijk, maar lang niet alle geesten aan gene zijde blijken even vriendelijk. ***
geplaatst om 18:37 [link]

dinsdag 8 november 2005

E.R.
iersbruggetje (16k image)
Iers bruggetje.
Wat is je meest kostbare bezit? 'Je gezondheid' klinkt dan als een clichť, maar is toch maar al te waar.
Mijn verloofde hem mag dat dezer dagen aan den lijve ondervinden. Hij heeft al tijden last van uitvalverschijnselen aan enkele vingers van zijn linkerhand. Eerst zei zijn huisarts dat hij maar vitaminepilletjes moest slikken. Uit onvrede meldde hem zich daarop in het ziekenhuis waar de neuroloog hem gelukkig wel serieus nam. Hem is inmiddels drie onderzoeken verder, maar weet nog steeds niet wat er precies aan de hand is. Op 12 december krijgt hij de uitslag. Dat is viereneenhalve maand nadat hij begon met dokteren.
De vader van hem ligt ook alweer een tijdje in het ziekenhuis. Hij had al een tumor in zijn hoofd die niet meer werd behandeld, maar het ging eigenlijk best goed met hem. Totdat hij enkele weken geleden bij een valpartij zijn heup brak. Sindsdien heeft hij nog een blaasontsteking opgelopen en moet hij antibiotica slikken. Hij eet niet veel en heeft geregeld last van buikloop. Zeker geen pretje dus. Gisteren zou hij de uitslag van een hersenscan krijgen, maar dat zou een dag later worden. Vandaag kreeg hij te horen dat uitsluitsel nog wel enkele dagen op zich kon laten wachten. Ach, het gaat tenslotte maar over je gezondheid.
Weinig plekken zijn zo gevaarlijk als ziekenhuizen. Nergens vind je zoveel zieke mensen.
geplaatst om 18:48 [link]

"What is the fuckin' plan?"
Assault On Precinct 13 (koop-dvd/actie): Heel behoorlijke remake van het origineel uit 1976. Tijdens een sneeuwstorm op oudjaarsavond komt een aantal politieagenten vast te zitten op een verder verlaten politiebureau. Als ze ineens door onbekenden worden belegerd hebben ze de hulp van hun gevangenen nodig om zich tegen hun aanvallers te verdedigen. Niet altijd even logisch, maar wel erg spannend. ****
geplaatst om 18:30 [link]

maandag 7 november 2005

The Bride With White Hair
iersekorstmos (20k image)
Ierse korstmossen.
Als je zo rigoureus van haardracht verandert, is dat altijd even spannend. Wat voor reacties zul je krijgen?
Omdat je zo'n groot deel van je leven op je werk doorbrengt, tellen de meningen van collega's natuurlijk ook een beetje mee. "Ik vond lang mooier." "Dat witte is wel heel erg homo." "Is de kapper uitgeschoten?" Maar toch waren de meeste reacties ronduit positief. "Je lijkt wel tien jaar jonger." "Dat korte haar staat je erg leuk." "Lekker fris koppie."
Natuurlijk zijn de meningen van mijn collega's niet Ťcht van belang. Veel belangrijker is wat mijn kapper en verloofde hem ervan vindt. Hij durfde eerst nauwelijks de schaar in mijn haardos te zetten. "Ik weet niet of ik je straks nog leuk vindt", zei hij. Maar nadat hij het een week had uitgesteld, moest het dan toch gebeuren, met de inmiddels bekende bloederige gevolgen. Hem zelf was tevreden over het resultaat en zijn wond is alweer bijna genezen. En hij houdt nog steeds van me.
Hem viel altijd op foute mannen en zonder mijn lange haar en tatoeages was het misschien nooit iets geworden. Helaas liepen zijn relaties met foute mannen ook telkens stuk omdat die kerels ook echt fout waren. Gelukkig zit er onder mijn ruwe bolster een blanke pit en die kun je nu ook aan de buitenkant zien.
Zie ook: 2 november.
geplaatst om 18:51 [link]

zondag 6 november 2005

Husbands and Wives
ierlandisregen (10k image)
Ierland is regen.
Toen ik 'mijn vrouw' MariŽlle vertelde dat we deze maand officieel zouden gaan samenwonen, reageerde ze op haar eigen manier: "Als jullie ooit gaan trouwen, wil ik getuige zijn."
Ik kon er dus eigenlijk niet omheen om haar te vragen. Nou is dat op zich ook helemaal geen straf, want MariŽlle is een van de leukste mensen die ik ken. We kennen elkaar ondertussen al een hele tijd. In de vorige eeuw werkte ze bij TV8, de commerciŽle concurrent van Omroep Brabant TV. Deze provincie bleek echter te klein voor twee tv-stations. Toen onze zender met TV8 fuseerde werd MariŽlle met de inboedel overgenomen en sindsdien zijn we collega's.
'Mijn vrouw' begon op 'mijn' teletekstafdeling en het klikte meteen. Zo goed zelfs dat we een paar jaar geleden met carnaval zijn 'getrouwd'. Dat gebeurde toen we na een lange stapavond dronken in bed belandden. Collega Kristian deed het officiŽle gedeelte en ik hoefde alleen maar "Ja" te zeggen. Omdat dat niet echt romantisch was, deden we het vorig jaar nog een keertje over.
Toen ik MariŽlle vroeg of ze echt mijn getuige wilde zijn, was ze toch nog verrast, maar ging meteen akkoord: "Dat doe je toch voor je man." Voordat het zover is, moet er nog wel een en ander gebeuren. We hebben haar namelijk ook meteen gestrikt als ceremoniemeester en gevraagd of ze mee onze trouwkleren gaat uitzoeken. MariŽlle, de vrouw van mijn dromen.
Zie ook: 28 maart 2004.
geplaatst om 20:39 [link]

zaterdag 5 november 2005

Pin Up Girl
ierlandinderegen (10k image)
Ierland in de regen.
Zo, dat hebben we weer gehad. Mijn verjaardag is weer achter de rug. De cadeautjes die ik kreeg van hem waren geen verrassing, want we hadden ze samen gekocht.
Ik vind weinig zo moeilijk als vertellen wat ik graag voor mijn verjaardag zou willen. Meestal als ik vind dat ik iets nodig heb, koop ik het gewoon. Maar toen we in de stad langs een etalage liepen, zag ik een erg mooie das. Ik fiets veel, dus een das komt altijd van pas. Meestal zijn ze te kort, maar het exemplaar dat ik daar zag was lekker lang. Wij naar binnen: "Wij zoeken de das uit de etalage." Komt ze terug met een veel korter geval. Wat blijkt? Hadden ze voor de etalagepop twee dassen aan elkaar gemaakt.
Verder had ik bedacht dat ik wel een statief wilde voor mijn digitale camera. Wij naar de Media Markt en een mooie uitgezocht. Toen ik hem thuis uitprobeerde, bleek dat ik het bovenstuk niet vast kon draaien en dat is toch echt nodig voor een statief. Ik terug naar de serviceafdeling en het probleem uitgelegd. Het was geen enkel probleem. Ik kon zo een andere uitzoeken.
Bij de kassa moest ik een paar euro bijbetalen omdat de nieuwe iets duurder was. Nadat ik afgerekend had, vroeg het meisje: "Mag ik de cijfers van uw pincode weten?" "Ik dacht het niet", reageerde ik. "Uw postcode", herstelde ze zich blozend. De winkel wil natuurlijk weten waar zijn klanten vandaan komen. Ze mogen alles van me weten, behalve...
geplaatst om 17:07 [link]

vrijdag 4 november 2005

Birthday Boy
iersegraffiti (17k image)
Ierse graffiti.
Een verjaardag is pas echt een verjaardag als je een feestje viert en dat feestje komt pas over twee weken. Gelukkig komt 'mijn vrouw' Marielle vanavond op bezoek en gaan we nog even stappen.
Op het werk was het vandaag ook een beetje feest. Ik had een flinke voorraad koeken ingeslagen en die op mijn bureau neergezet. Bewust niet op een centrale plek in het gebouw, want dan slaan de graaiers hun kans: niet feliciteren maar wel alles opvreten. Alle collega's zijn welkom om zoveel te eten als ze willen, maar dan wil ik wel een hand of drie zoenen en liefst allebei. Gelukkig werd ik veelal jonger geschat, maar de meesten gaan natuurlijk aan de voorzichte kant zitten. Mijn laatste jaar als dertiger is begonnen.
Vanavond gaan MariŽlle en ik samen eten bij mijn ex H. Mijn verloofde hem moet tot twaalf uur werken. Daarna hebben we afgesproken in onze stamkroeg en gaan we met zijn vieren op stap. Waar en hoe de avond eindigt zien we nog wel.
Dat morgenvroeg moeizaam gaat verlopen, staat nu al vast. Hem en MariŽlle kunnen tot een uur of twaalf uitslapen. Zelf moet ik om negen uur bij Chris en Chantalle op de stoep staan, die dan hun laatste spullen naar hun nieuwe huis gaan verhuizen. Op een of andere manier vallen dit soort dingen altijd samen.
Zie ook: 28 maart 2004 en 2 november.
geplaatst om 17:22 [link]

"Become one with the darkness"
Batman begins (koop-dvd/actie): Als Christopher Nolan, regisseur van onder meer Memento en Insomnia, de Batman-reeks nieuw leven mag inblazen, weet je niet echt wat je daarvan moet verwachten. Hij verandert de gevleugelde superheld van een stripfiguur in een mens van vlees en bloed. Het verhaal blijft buitenissig, maar in ieder geval samenhangender dan de vier voorgaande delen. Een stap vooruit, mede dankzij de indrukwekkende cast. ***
geplaatst om 17:03 [link]

donderdag 3 november 2005

Church Of The Poisoned Mind
ierseschapen (15k image)
Ierse schapen.
Hoe vaak kom ik nog in de kerk? Heel af en toe als vrienden voor de kerk trouwen of als er een uitvaartdienst is voor een bekende of hun naaste familie.
En gisteren dus. Allerzielen, de dag waarop wordt stilgestaan bij alle overledenen. Hem en ik hadden al een bloemetje gekocht en dat had ik gisteravond bij het kruis van mijn moeder neergezet. Nog even een weesgegroetje gebeden, want ze had Maria hoog zitten. Eigenlijk was dat voor mij voldoende, maar er was ook nog een mis in de parochiekerk, die speciaal aan alle overledenen van het afgelopen jaar werd opgedragen. Nou, vooruit dan maar.
Ik ben zeker niet ongelovig, maar ik heb niets met kerken als organisaties. Honderden, zo niet duizenden clubjes die menen dat alleen zij het bij het rechte einde hebben. Alsof ze een persoonlijke hotline met God hebben. Wie hun regeltjes niet gehoorzaamt, wacht hel en verdoemenis. Iedereen moet zelf weten of hij daarbij wil horen, maar ik dus niet. Ik geloof wel op mijn eigen manier. Met gewoon goed zijn voor je medemens en ieder ander respecteren die jou ook respecteert, kom je een heel eind.
Maar als je dan toch in die kerkbanken zit, heb je mooi de tijd om eens rustig na te denken. Bijvoorbeeld over hoe mijn ouders mij mijn hele jeugd gedwongen hebben om naar de kerk te gaan. En over hoe zij de laatste jaren zelf ook nooit meer gingen. De tijden veranderen.
Zie ook: 2 november
geplaatst om 18:34 [link]

woensdag 2 november 2005

The First Cut Is The Deepest
iersgaragebedrijf (19k image)
Iers garagebedrijf.
Hoe een goede knip- en verfbeurt vannacht eindigde in het Eindhovense Catharinaziekenhuis.
Gisteravond kwamen vrienden Chris en Chantalle even langs. Ik help hun af en toe bij de renovatie van hun huis en als wederdienst komen zij af en toe te hulp als ik een klus heb die ik niet aankan. Zo was een spiegel naar beneden gedonderd en die had in zijn val een stopcontact meegenomen. De Ikea-kast die ik laatst gekocht had, moest nog aan de muur vastgemaakt worden en boren kan ik ook niet.
Toen Chris en Chantalle weg waren, zei hem: "En nu ga ik je haar knippen." Mijn kapsel was al een tijdje niet zo florissant meer en zelf had ik ook wel weer eens zin in een kort koppie. Zo kwam het dat mijn verloofde gisteravond om een uur of elf mijn lange lokken eraf knipte. Daarna moest wat er over was, gebleekt worden, want het moest bijna wit worden. Toen het blondeersel eruit was, wilde hem mijn haar nog een keer bijwerken. Dat ging goed totdat hij, om twaalf uur, een stuk uit zijn vinger knipte. Geen groot stuk, maar het wilde maar niet stoppen met bloeden.
Vandaar dat we vannacht op de ehbo-afdeling van het ziekenhuis zaten om de wond te laten hechten. Het toeval wil dat we daar precies vijf maanden geleden ook zaten, ook in de nacht van de eerste op de tweede. Het toeval wil dat vandaag Allerzielen is. Alsof ma wilde dat we naar het ziekenhuis kwamen. Maar wie gelooft er in toeval?
Zie ook: 2 juni.
geplaatst om 17:30 [link]

dinsdag 1 november 2005

This Town Is Big Enough For The Both Of Us
iersdorpje (15k image)
Iers dorpje (de kenners weten welk).
Het is vandaag een bijzondere dag voor Eindhoven. Niet omdat PSV vandaag AC Milan op bezoek krijgt in de Champignonnenliga, maar omdat mijn vriendje hem vandaag officieel een Eindhovens stadsburger wordt.
Hoewel, nog niet helemaal officieel, want de gemeente stuurde vandaag zijn inschrijvingsformulier terug. Hem was vergeten er een handtekening onder te zetten. Eigenlijk is hem nu dus stadsloos, want in Valkenswaard is hij uitgeschreven en vandaag moest hij de sleutel van zijn flat inleveren bij een mevrouw van de woningbouwvereniging.
De verhuurder greep zijn kans om hem nog wat geld uit zijn zak te kloppen. Volgens de mevrouw had hij zijn plafond niet goed schoongemaakt. Dat hem daar vijftien jaar gewoond heeft en dat je als verhuurder zo'n appartement daarna best een nieuw verfje mag geven, was ze voor het gemak maar even vergeten. Net als het feit dat de douche na jarenlang aandringen nog steeds amper warm te stoken was. Dat boeide haar niet, maar het plafond wordt wel op kosten van mijn vriendje gewit. We wachten de rekening wel af.
Maar, niet langer gezeurd. We wonen nu (bijna) officieel samen en voor de belangstellenden: ook onze trouwdatum is inmiddels vastgesteld. Op vrijdag 17 februari kunnen we elkaars achternaam achter die van onszelf zetten.
geplaatst om 19:06 [link]

maandag 31 oktober 2005

The Love Bug
indevissershaven (18k image)
In de vissershaven.
Op zich klinkt dat heel geloofwaardig, van dat Urijdtharderdanhonderdtwintiglampje. Kun je nagaan hoeveel verstand ik van auto's heb en toen ik vroeger nog autoreed, bestond dat volgens mij helemaal niet.
Waarschijnlijk heb ik een verkeerd knopje ingedrukt en gaan de piepjes weer weg als ik dat knopje nog een keer indruk. Nu nog even kijken hoe het met het waarschuwingslampje van de alarmverlichting zit. Het zou zomaar kunnen dat ik de hele terugrit mijn alarmverlichting aan heb gereden. Ach, dat ziet er vast vrolijk uit, zo in de donkere maanden voor de kerst.
Overigens heb ik onlangs de tweede kras op mijn autootje ontdekt. De eerste had ik al toen ik mijn C3 nog maar een week had. Toen had iemand op een parkeerplaats met zijn portier tegen de mijne gezeten. Erg vervelend bij een kakelverse wagen. Deze keer zat er een krasje op een van de andere deuren. Het begint al een beetje te wennen. Als ik er maar niet te gemakkelijk in word. Binnenkort maar eens een lakstift gaan halen bij mijn dealer.
Ondertussen betaal ik me helemaal suf aan die dure benzine, maar mobiliteit heeft nu eenmaal zijn prijs. Ter compensatie heb ik net nog een paar bonnen voor 'Bonus Airmiles bij iedere tankbeurt' uitgeprint. Zo tank ik mezelf rijk. Keep dreaming!
Zie ook: 30 oktober.
geplaatst om 10:18 [link]

zondag 30 oktober 2005

What The Bleep Do We Know!?
visserscheepjes (12k image)
Ierse vissersscheepjes.
De drieduizendste kilometer van mijn CitroŽn C3 werd gisteravond gevierd met een driewerf: "Piep... piep... piep..." Er was iets loos met mijn autootje, maar wat?
Mijn zus en ik waren op de terugweg van een concert van Ladysmith Black Mambazo, het koor dat Paul Simon begeleidde op 'Graceland'. Een bijzonder optreden overigens in het theater De Meervaart in Amsterdam-Osdorp. Acht Zuid-Afrikanen die hun stem op vaardige wijze als muziekinstrument gebruiken.
Op de terugweg naar Brabant klonk er ineens een alarmsignaal: "Piep... piep... piep..." en even later opnieuw: "Piep... piep... piep..." en opnieuw en opnieuw. Het geluid was dreigend genoeg om een beetje ongerust te raken. Na enig speurwerk op het dashboard bleek er een geheimzinnig lampje te branden. Mijn zus zocht de handleiding van de auto erbij en daarin stond dat het het lampje van de alarmverlichting was. Het bleef branden en telkens als de snelheid boven de 120 kilometer kwam, klonk er een waarschuwend gepiep. Gelukkig kon ik mijn zus heelhuids afzetten en bereikte ik ook zonder kleerscheuren mijn flatje.
Dan heb je een auto die net drie maanden oud is, begint hij al raar tegen je te doen. Binnenkort maar eens met mijn CitroŽndealer bellen. Maar nu weet ik in ieder geval waar dat laatste vreemde telefoontje op sloeg.
Zie ook: 28 oktober
geplaatst om 10:51 [link]

"You've got yourself into trouble, haven't you?"
Vera Drake (koop-dvd/drama): De nieuwe film van Mike Leigh gaat over Vera Drake, een vrouw die iedereen wil helpen, ook jonge vrouwen die ongewenst zwanger zijn geraakt. Dat dit volgens de wet verboden is, beseft ze nauwelijks totdat een door haar behandelde vrouw in het ziekenhuis belandt en ze voor de rechter moet verschijnen. Realistisch en zorgvuldig opgebouwd drama. ***
geplaatst om 10:19 [link]

zaterdag 29 oktober 2005

What A Difference A Day Makes
ierscaferaam (19k image)
Iers cafťraam.
Mijn ontmoeting met mijn vriendje hem heeft altijd iets voorbestemds gehad. We ontmoetten elkaar in een kroeg waar hij anders nooit kwam, maar die keer had hij het gevoel dat hij daar toch naartoe moest.
Meteen diezelfde avond was het raak. Eigenlijk moet ik zeggen nacht, want het was al twaalf uur geweest: de vroege ochtend van de 19de februari, de verjaardag van mijn moeder die later dit jaar zou overlijden. Achteraf voelt het alsof zij destijds op onze ontmoeting heeft aangestuurd.
Daarom leek het ons een mooie gedachte om precies een jaar later in het huwelijksbootje te stappen. Als een soort eerbetoon. Maar dan merk je dat andere mensen daar heel anders tegenaan kijken. Die vinden dat je niet kunt trouwen op zo'n dag. Dan kun je je hakken in het zand zetten en zeggen: "Dat willen we per se." Ons lijkt het beter om dat soort gevoelens gewoon te respecteren en voor een andere dag te kiezen.
Overigens begint het regelwerk ondertussen een beetje vorm te krijgen. We zijn er al uit in welke horecazaak we het feest willen vieren. Voor de mensen die ons een beetje kennen zal dat niet zo'n verrassing zijn. Eerst moeten we dan nog even met de gemeente bellen om te vragen of onze dag hen wel uitkomt. De getuigen zijn gevraagd, dus we zitten aardig op schema. We houden jullie op de hoogte, want feitelijk zijn jullie allemaal getuige.
Zie ook: 22 oktober.
geplaatst om 15:19 [link]

"Don't talk to me"
The Station Agent (recensie-dvd/drama): De mensenschuwe dwerg Finbar McBride erft een ongebruikt treinstation. Als treinliefhebber besluit hij daar meteen te gaan wonen. Hij ontmoet er hotdogverkoper Joe en kunstenares Olivia. Eerst moet hij niets van hen hebben, maar later groeien ze toch naar elkaar toe. Mooie film over mensen en hun herkenbare problemen. ****
geplaatst om 13:40 [link]
Peer (5k image)
© Puur Kaat 2005
Peer (40) uit Eindhoven logt tegenwoordig op een andere plek. Lees daar zijn recente avonturen.

E-cards
Stuur deze Peerkaart als e-card!
Stuur deze Peerkaart als e-card!
Stuur deze Peerkaart als e-card!
Stuur deze Peerkaart als e-card!
Stuur je vrienden een Peerkaart!

Wat jij zoekt, heeft Peer al gevonden:

Andere weblogs:
Angel Station
Battmann Combinatie
Berta
Blablablog
Bw14
Caviloso
Channel 0
Chantaliaans
Computerblondie
Dirk vanuit Delft
Dondervogels
Donlog
D's Days
Franoticias Nieuw
Gay Way
Hem Nieuw
Honestly
Horecalog
Jacks Log
Jefland
Just Marcel
Kevin Nugter
Kingmanet
Krijnonline
Life Fantastic
Mariolinos
Martin Volder
Medialog
Minkita Nieuw
Mishandelde Vrouw
Pasula
Paul Prins
Pears
Pink Soup
Pollie's Posse
Purple Chick
Puur
Renťsmurf
Rian Remie
Road to Tom
Robbinson
Robs Log
Rob Vandaag
Roze Beer
Sarjenka
Sberg
SelÁuk Akinci
Sillyfishlog
Steve
Stroomopwaarts
Sudesh
Tikfout
Tommetje
2 Queens Nieuw
Vike
Vitamine T
Wicky Music
Woordenaar
Wortelkes en Erwtjes

Verzamelde webloggers:
Logstraat
Homoblog
Weblog.Startkabel
Weblog.Pagina
Weblogs.Ikwilhet
Weblogs.Beginthier
Weblog.2link.be
Weblogs.Favos
Weblog.Start4all
Weblog.Verzamelgids
The 1000 Weblogs

Dienst wederdienst:
Webloggersforum
Jij is lief e-cards
Gaysite
Kamkrant
Gay News
Gay Belgium
UK.Gay
Homo.Boogolinks
Gay Netherlands
Grizz Design
Hot Homo 100

De Complete Werken:
Juli 2003
Augustus 2003
September 2003
Oktober 2003
November 2003
December 2003
Januari 2004
Februari 2004
Maart 2004
April 2004
Mei 2004
Juni 2004
Juli 2004
Augustus 2004
September 2004
Oktober 2004
November 2004
December 2004
Januari 2005
Februari 2005
Maart 2005
April 2005
Mei 2005
Juni 2005
Juli 2005

Films en sterren
***** Meesterwerk
**** De moeite waard
*** Kijkt lekker weg
** Laat maar
* Bar en boos

DSE Weblog gebaseerd op Greymatter